Φωτιά στην Αχαΐα: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Συναγερμός στην Αχαΐα από την πύρινη λαίλαπα που καίει αυτή την ώρα την Αχαΐα. Το μέτωπο της φωτιάς κινείται ανάμεσα στα χωριά Ζήρια και Λαμπίρι, τα οποία έχουν εκκενωθεί, όπως και το χωριό Καμάρες

Από τη φωτιά οι τοπικές αρχές έκλεισαν την Ολυμπία οδό από Πάτρα προς Αίγιο και αντίστροφα, όπως και την Παλιά Εθνική Οδό Πατρών Κορίνθου. Σύμφωνα με το thebest, τα οχήματα που ήταν εγκλωβισμένα στη θέση Μπούκα οδηγούνται από την τροχαία προς το Αίγιο. Στην Παλαιά Εθνική η κυκλοφορία έχει διακοπεί από το ύψος του Δρεπάνου έως τα Σελιανιτικα.

Παράλληλα, διακόπηκε σύμφωνα με την Αστυνομία, η κυκλοφορία των οχημάτων στην γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου και συγκεκριμένα στο ρεύμα προς Πάτρα.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, όσοι οδηγοί κινούνται με κατεύθυνση προς Αθήνα, θα πρέπει να χρησιμοποιούν την εθνική οδό Ναυπάκτου – Ιτέας.

Από την πλευρά του το Λιμενικό έχει κινητοποιηθεί προκειμένου να βοηθήσει σε μετακίνηση πληθυσμού και ελέγχουν τις ακτές για ανθρώπους που ίσως χρειάζονται βοήθεια.

Φωτιά στην Αχαΐα: Σε επιφυλακή δύο νοσοκομεία

Σχετικά με τη μεγάλη πυρκαγιά στην Ζηρια Αχαΐας, με εντολή του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια έχουν τεθεί σε επιφυλακή τα Νοσοκομεία Αιγίου και Πανεπιστημιακό Ρίου, καθώς και το ΕΚΑΒ.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ βρίσκεται και στην παραλία Λαμπίρι, για να συνδράμει εάν χρειαστεί, καθώς εκεί βρίσκονται πλωτά του Λιμενικού Σώματος για απομάκρυνση πολιτών μέσω θαλάσσης.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ