Τόλης Βοσκόπουλος: Όλα τα μυστικά του στα χέρια της Άντζελας Γκερέκου

Τι συνέβαινε στο σπίτι του Τόλη Βοσκόπουλου λίγο καιρό πριν φύγει απο τη ζωή 

Χειρόγραφα, σελίδες με σημειώσεις και υπογραμμισμένες φράσεις, σβησμένες λέξεις, αλλά και πεταμένες σελίδες στο καλάθι. Αυτό ήταν το σκηνικό που θα μπορούσε να αντικρίσει κάποιος μέχρι και πριν από λίγους μήνες στο γραφείο του σταρ του ελληνικού πενταγράμμου, Τόλη Βοσκόπουλου, στο σπίτι του στα νότια προάστια. Τι ήταν, όμως, όλα αυτά που έγραφε ο τεράστιος Τόλης Βοσκόπουλος;

Σήμερα, για πρώτη φορά, ο Νίκος Νικόλιζας αποκαλύπτει με άρθρο του στην Espresso την πρόθεση που είχε ο Τόλης Βοσκόπουλος προτού φύγει από τη ζωή να κυκλοφορήσει την αυτοβιογραφία του, γραμμένη από τον ίδιο.

Εδώ και αρκετά χρόνια πολλοί δημοσιογράφοι προσέγγισαν τον μεγάλο ερμηνευτή προκειμένου να γράψουν τη βιογραφία του. Ο Τόλης Βοσκόπουλος ωστόσο, ήταν κάθετα αντίθετος, θεωρώντας πως η ζωή του ήταν πάντα ανοιχτό βιβλίο και δεν είχε νόημα να γραφτεί κάτι τέτοιο για εκείνον.

Κάποια στιγμή και ενώ τα χρόνια περνούσαν, η Άντζελα Γκερέκου του ζήτησε να ξεκινήσουν τη συγγραφή της αυτοβιογραφίας του. Ο Τόλης Βοσκόπουλος, αν και διστακτικός, πείστηκε και έτσι άρχισε να γράφει όλα όσα θυμόταν.

«Ο Τόλης Βοσκόπουλος όποτε είχε κενό στην καθημερινότητά του, έγραφε τα απομνημονεύματα της ζωής του. Είχε γράψει αρκετές σελίδες και τα θυμόταν όλα με λεπτομέρειες. Ωστόσο, μια μέρα σταμάτησε να γράφει. Έκλεισε το ντοσιέ με τις σελίδες που είχε γράψει και δεν ασχολήθηκε ξανά», λέει στην Espresso και τον Νίκο Νικόλιζα ένα από τα πιο κοντινά του πρόσωπα.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει στην Espresso η ίδια πηγή «η συγκινησιακή του φόρτιση για τα παιδικά του χρόνια και τις αναμνήσεις του ήταν τόσο έντονη που δεν μπόρεσε να ξαναγράψει τίποτα. Μέσα στο ντοσιέ είχε πάνω από 40-50 σελίδες χειρόγραφες».

Όταν η Άντζελα Γκερέκου του ζήτησε να συνεχίσει, εκείνος της απάντησε «δεν θα μπορέσω να το τελειώσω ποτέ. Εσύ όμως ξέρεις τα πάντα για μένα. Στα έχω πει όλα, θα μπορούσες να το τελειώσεις με τη δική μου υπογραφή και συγκατάθεση».

Ο Τόλης Βοσκόπουλος έχει δώσει λοιπόν το πράσινο φως στη γυναίκα της ζωής του να γράψει τη μυθιστορηματική πορεία που είχε στο θέατρο, το τραγούδι αλλά και όσα έζησε για περισσότερα από 60 χρόνια. Το μόνο πλέον που απομένει να δούμε είναι αν η Άντζελα που ξέρει ακόμη και τα πιο ανομολόγητα ίσως μυστικά από τη ζωή του Τόλη θα αποφασίσει να τα δημοσιοποιήσει μέσα από τη βιογραφία του. Και τότε ίσως ρίξει βόμβες μεγατόνων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ