Κορονοϊός: Επιμένει να «στοχεύει» τα δημοφιλή νησιά – Γιατί συνεχίζουν να «κοκκινίζουν»


Τρία στα τέσσερα νέα κρούσματα στα νησιά σχετίζονται με τα… καλοκαιρινά κορονοπάρτι – Εντατικοί έλεγχοι και βαριά πρόστιμα

Προβληματισμός επικρατεί σε κυβερνητικό επιτελείο και λοιμωξιολόγους για την «επιμονή» του κορονοϊού σε δημοφιλή νησιά,τα οποία εμφανίζουν ακόμα και τριψήφιους αριθμούς νέων κρουσμάτων σε καθημερινή βάση.

Πολλά νησιά όπως για παράδειγμα Κρήτη, Ρόδος, Μύκονος, Πάρος, Τήνος συνεχίζουν να βρίσκονται σε «κόκκινα» επίπεδα στα επιδημιολογικά δεδομένα. Αυτό και παρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, οφείλεται στα νέα κρούσματα τόσο σε εργαζομένους όσο και σε επισκέπτες, ενώ παράλληλα τρία στα τέσσερα κρούσματα σχετίζονται με τα… καλοκαιρινά κορονοπάρτι.

Παράλληλα, ένα στα δύο κρούσματα (46%) προέρχεται από εστίαση – μπαρ – πάρτι σε βίλες. Το 28% από συνωστισμούς στη διασκέδαση. Το 11% προέρχεται από γάμους, βαπτίσεις ή κοινωνικές εκδηλώσεις και ένα 15% είναι άγνωστης προέλευσης.

Βαριά πρόστιμα στους παραβάτες

Σε ό,τι αφορά τα πρόστιμα καταγράφηκαν το προηγούμενο 24ωρο 56 παραβάσεις, και συνελήφθησαν τέσσερα άτομα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην περιοχή Πουλί Μυκόνου, εντοπίστηκε πάρτι σε βίλα με τη συμμετοχή 300 ατόμων. Επίσης σε συνολικά πέντε μπαρ σε Ίο (δύο) και Τήνο (τρία μπαρ) οι ιδιοκτήτες ήταν υπότροποι, και επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ και 15νθήμερο λουκέτο. Στην Πάρο επιβλήθηκε από 2.000 ευρώ πρόστιμο και 7ήμερο λουκέτο σε 5 μπαρ.

Αλλά και στην Αττική, συγκεκριμένα στην Ανάβυσσο, σε μπιτς μπαρ που διοργάνωνε γάμο επιβλήθηκε 2.000 ευρώ πρόστιμο στον ιδιοκτήτη και 7ημερο λουκέτο. Τα περισσότερα πρόστιμα αφορούν όρθιους πελάτες και μη τήρηση αποστάσεων.

Επιπλέον στη Μύκονο κλιμάκιο της ΑΑΔΕ έκλεισε δύο πάρα πολύ γνωστά μπαρ για φορολογικές παραβάσεις. Αντίστοιχα πρόστιμα και λουκέτα έπεσαν στο Ηράκλειο Κρήτης, στη Θεσσαλονίκη στη Χίο σε δυο καταστήματα εστίασης. Να σημειωθεί ότι από τις 7 Νοεμβρίου του 2020 έχουν καταγραφεί 8.184 αντίστοιχες παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.262 άτομα!

Τα παραπάνω στοιχεία αφορούν το μέσο όρο των οχτώ «κόκκινων νησιών» δηλαδή τη Μύκονο, Ίο, τη Ζάκυνθο, την Τήνο, τη Λευκάδα, τη Σαντορίνη, την Πάρο και τη Ρόδο.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ