Κρήτη: Αναπαράσταση του τροχαίου με θύμα τον 37χρονο Γ. Ξυδάκη

Οι συνθήκες υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του σε τροχαίο, τον Δεκαπενταύγουστο του 2018, στη λεωφόρο Σενετάκη, στο ύψος του αεροδρομίου Ηρακλείου, ο 37χρονος δάσκαλος οδήγησης, Γιώργος Ξυδάκης, θα τεθούν στο μικροσκόπιο των ειδικών που εξακολουθούν αναζητούν απαντήσεις για το τι πραγματικά συνέβη τη μοιραία νύχτα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Cretalive, ο αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός έκανε δεκτό το αίτημα της οικογένειας του αδικοχαμένου άνδρα για αναπαράσταση στο σημείο της τραγωδίας.

Έτσι, αύριο στις 7 το πρωί, τρία χρόνια από το δυστύχημα, η εθνική οδός, στο ύψος του αεροδρομίου, θα κλείσει, όπως λένε οι πληροφορίες, προκειμένου οι δικηγόροι και οι πραγματογνώμονες των εμπλεκόμενων πλευρών να παρακολουθήσουν καρέ-καρέ την αναπαράσταση που θα εξελιχθεί μπροστά στα μάτια τους, επί της οδού Σενετάκη, με την συμμετοχή δύο μηχανών και ενός αυτοκινήτου. Η διαδικασία της αναπαράστασης αναμένεται να ξεκινήσει γύρω στις 7 το πρωί της Κυριακής και εκτιμάται ότι θα διαρκέσει τουλάχιστον μια ώρα.

Είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις που συμβαίνει κάτι τέτοιο και δίνεται το πράσινο φως για μία αναπαράσταση σε τροχαίο, τόσο καιρό μετά. Η εξέλιξη αυτή καταδεικνύει ότι ο αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός είναι αποφασισμένος να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια προκειμένου να αποσαφηνιστούν «θολά» σημεία και να βοηθηθεί ουσιαστικά το προανακριτικό έργο.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα η οικογένεια του αδικοχαμένου Γιώργου, δεν έχει πάψει ούτε στιγμή να αναζητά την αλήθεια εις το όνομα της δικαίωσης της μνήμης του 37χρονου, ενώ έχουν διατυπωθεί συγκεκριμένοι ισχυρισμοί από πλευράς τους και στην εκπομπή Φως στο Τούνελ, με την Αγγελική Νικολούλη.

Η οικογένεια του Γ. Ξυδάκη πιστεύει ότι υπήρξε εμπλοκή δεύτερου οχήματος και ότι το παιδί τους εγκαταλείφθηκε αβοήθητο στο χαντάκι. Ταυτόχρονα, καταγγέλλουν, ότι «στήθηκε» ένα σκηνικό από συγκεκριμένα πρόσωπα (οι πληροφορίες μιλούν για τέσσερα άτομα, τα δύο αδέρφια) ώστε να αποπροσανατολίσουν τις έρευνες και να αποποιηθούν τις ευθύνες τους αναφορικά με την πρόκληση του θανατηφόρου τροχαίου.

Πάντως, υπέρ της διαδικασίας της αναπαράστασης φέρονται να τάσσονται και οι ελεγχόμενοι καθώς υποστηρίζεται ότι και εκείνοι επιδιώκουν να αναδειχθεί η αλήθεια, αρνούμενοι κάθε εμπλοκή στο δυστύχημα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ