Ισραήλ: Οργή για τα νέα περιοριστικά μέτρα των Αρχών λόγω της μετάλλαξης «Δέλτα»


Εκατοντάδες πολίτες διαδήλωσαν στο Τελ Αβίβ ενάντια στους νέους περιορισμούς και τις ενισχυτικές δόσεις εμβολίων κατά του κορονοϊού καθώς τα θετικά κρούσματα και οι νοσηλείες αυξάνονται στο Ισραήλ σε πρωτοφανή επίπεδα εδώ και μήνες.

Το ισραηλινό υπουργείο Υγείας ανέφερε το Σάββατο 2.435 νέα κρούσματα Covid-19, τον υψηλότερο αριθμό δηλαδή μολύνσεων από τον Μάρτιο – γεγονός που αποδίδεται στην εξάπλωση της πιο μεταδοτικής παραλλαγής «Δέλτα».

Αναφέρθηκαν επίσης 326 νοσηλείες, οι υψηλότερες από τον Απρίλιο, αν και πολύ χαμηλότερα από την αιχμή του Ιανουαρίου όταν νοσηλεύονταν στη χώρα περισσότερα από 2.000 άτομα καθημερινά.

Το Ισραήλ τις τελευταίες ημέρες προωθεί μία ενισχυτική δόση εμβολίου για τους ηλικιωμένους, επαναφέρει τη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους και αποκαθιστά την ισχύ του λεγόμενου «πράσινου πάσου» που απαιτεί πιστοποιητικά εμβολίου για την είσοδο σε κλειστούς χώρους, όπως γυμναστήρια, εστιατόρια και ξενοδοχεία.

Η άνοδος των λοιμώξεων συνιστά οπισθοχώρηση σε μία χώρα-πρότυπο για το αποτελεσματικό και γρήγορο εμβολιαστικό πρόγραμμα που έθεσε σε ισχύ, κατορθώνοντας να μειώσει τα κρούσματα της Covid-19 από 10.000 την ημέρα σε λιγότερα από 100.

Οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στο Τελ Αβίβ κρατούσαν ένα πανό που έγραφε «Δεν υπάρχει πανδημία, είναι ψέματα». Κρατούσαν μάλιστα πλακάτ, όπου κατήγγειλαν τα εμβόλια κατά του κορονοϊού, συνδέοντας μεταξύ άλλων τα σκευάσματα…με τους Ναζί.

«Η οικονομία πρέπει να παραμείνει ανοιχτή»

Ο Ισραηλινός υπουργός Υγείας Νίτζαν Χόροβιτς από την πλευρά του δήλωσε στο ισραηλινό κανάλι 12 ότι σκοπεύει να εξισορροπήσει τη δημόσια υγεία με την ποιότητα ζωής και τη διατήρηση του βιοτικού επιπέδου. «Η οικονομία πρέπει να παραμείνει ανοιχτή», είπε.

«Δεν θέλω να επιβάλω λουκέτο και θα αποφύγω το lockdown πάση θυσία. Όλα μένουν ανοιχτά – αλλά χρειαζόμαστε μάσκες και χρειαζόμαστε εμβόλια».

Σχεδόν το 60% των 9,3 εκατομμυρίων ανθρώπων του Ισραήλ έχουν κάνει και τις δύο δόσεις των εμβολίων, κυρίως με το σκεύασμα των Pfizer/BioNTech. Αλλά περίπου ένα εκατομμύριο Ισραηλινοί εξακολουθούν να αρνούνται να εμβολιαστούν.

Από σήμερα, ορισμένες κατηγορίες παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών που διατρέχουν κίνδυνο επιπλοκών στην υγεία τους, θα αρχίσουν να εμβολιάζονται.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ