Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Το Μινσκ ζητά ενημέρωση από τις ιαπωνικές αρχές για την λευκορωσίδα σπρίντερ


Επίσημη ενημέρωση από τις ιαπωνικές αρχές για την λευκορωσίδα σπρίντερ Κριστίνα Τσιμανούσκαϊα που έχει ζητήσει πολιτικό άσυλο, ζητούν οι αρχές της Λευκορωσίας.

Η πρεσβεία της Λευκορωσίας στο Τόκιο ζήτησε επισήμως ενημέρωση από τις ιαπωνικές αρχές σχετικά με την λευκορωσίδα αθλήτρια Κριστίνα Τσιμανούσκαϊα, η οποία ζητεί πολιτικό άσυλο, μετά την άρνησή της να επιβιβασθεί σε πτήση με προορισμό την Λευκορωσία, αφού μεταφέρθηκε παρά την θέλησή της από λευκορώσους αθλητικούς παράγοντες στο αεροδρόμιο του Τόκιο.

Η λευκορωσίδα σπρίντερ, η οποία επρόκειτο να τρέξει χθες στην κούρσα των 200 μέτρων, μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο της ιαπωνικής πρωτεύουσας αφού επέκρινε δημοσίως την προπονητική ομάδα της χώρας της και επρόκειτο να επιβιβασθεί σε αεροσκάφος των Turkish Airlines.

Η αθλήτρια ανέφερε πως παραλίγο να πέσει θύμα απαγωγής και αρνήθηκε να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο, ζητώντας τη βοήθεια της ιαπωνικής Αστυνομίας, όπως και της ΔΟΕ.

Ζήτησε επί τόπου βοήθεια από την ιαπωνική αστυνομία και σήμερα εισήλθε στην πρεσβεία της Πολωνίας στο Τόκιο, όπου και θα ζητήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, πολιτικό άσυλο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ