Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Ανθρωπιστική βίζα έλαβε από την Πολωνία η Λευκορωσίδα σπρίντερ


Η Κριστσίνα Τσιμανούσκαγια αιτήθηκε και έλαβε βίζα από την Πολωνία, αφού αρνήθηκε να επιστρέψει στη χώρα της πρόωρα.

Η σπρίντερ από τη Λευκορωσία που αρνήθηκε να υπακούσει στην εντολή της ομάδας της να επιστρέψει πρόωρα στη χώρα της από τους Ολυμπιακούς του Τόκιο έλαβε ανθρωπιστική βίζα από την Πολωνία.

Η Κριστσίνα Τσιμανούσκαγια, 24 ετών, βρίσκεται στην πολωνική πρεσβεία στο Τόκιο, αφού πέρασε τη νύχτα σε ένα ξενοδοχείο υπό την προστασία της ιαπωνικής αστυνομίας. Όπως είπε, μεταφέρθηκε παρά τη θέλησή της στο αεροδρόμιο επειδή άσκησε κριτική στους προπονητές της και φοβάται για την ασφάλειά της. Η επίσημη θέση της Λευκορωσίας είναι πως την έβγαλαν από την ομάδα λόγω της συναισθηματικής της κατάστασης.

Ο Μαρτσίν Πριντάτς, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας, είπε ότι η αθλήτρια ήταν σε απευθείας επικοινωνία με Πολωνούς διπλωμάτες στο Τόκιο, και ότι η Πολωνία θα έκανε «ό,τι ήταν απαραίτητο για να τη βοηθήσει να συνεχίσει την αθλητική καριέρα της». Ο σύζυγός της έχει καταφύγει στο Κίεβο, πρωτεύουσα της Ουκρανίας. Όπως είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο, ελπίζει να συναντήσει τη γυναίκα του στην Πολωνία «στο κοντινό μέλλον».

Η υπόθεση αυτή έφερε εκ νέου στην επικαιρότητα τη Λευκορωσία, η οποία κυβερνάται από τον πρόεδρο Αλεξάντερ Λουκασένκο από το 1994. Πέρυσι διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα για το αμφισβητούμενο αποτέλεσμα των εκλογών κατεστάλησαν βίαια από τις δυνάμεις ασφαλείας. Κάποιοι από αυτούς που συμμετείχαν ήταν επίσης αθλητές, από τους οποίους κόπηκε η χρηματοδότηση, αποκλείστηκαν από εθνικές ομάδες και τέθηκαν υπό κράτηση.

Με πληροφορίες από BBC

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ