Αθλητισμός: Η τακτική άσκηση είναι το καλύτερο δώρο για την υγεία σας [vid]

Η τακτική σωματική δραστηριότητα είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για την υγεία σας. Όλοι μπορούν να βιώσουν τα οφέλη της σωματικής δραστηριότητας στην υγεία – η ηλικία, οι ικανότητες, το σχήμα ή το μέγεθος του σώματος δεν έχουν σημασία.

Εάν φοβάστε μην τραυματιστείτε, τα καλά νέα είναι ότι η αερόβια δραστηριότητα μέτριας έντασης, όπως το γρήγορο περπάτημα, είναι γενικά ασφαλής για τους περισσότερους ανθρώπους.

Τα οφέλη της τακτικής σωματικής δραστηριότητας στην υγεία

  • Άμεσα οφέλη

Ορισμένα οφέλη της φυσικής δραστηριότητας εμφανίζονται αμέσως μετά από μια συνεδρία μέτριας έως έντονης σωματικής έντασης. Τα οφέλη περιλαμβάνουν βελτιωμένη σκέψη ή γνώση για παιδιά ηλικίας 6 έως 13 ετών και μειωμένα βραχυπρόθεσμα συναισθήματα άγχους για τους ενήλικες. Η τακτική σωματική δραστηριότητα μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε οξυμένες τις δεξιότητες σκέψης, μάθησης και κρίσης καθώς μεγαλώνετε. Μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο κατάθλιψης και άγχους και να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα.

  • Διαχείριση βάρους

Τόσο η διατροφή όσο και η σωματική δραστηριότητα παίζουν κρίσιμο ρόλο στη διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους, στην απώλεια των περιττών κιλών ή στη διατήρηση της επιτυχούς απώλειας βάρους. Παίρνετε βάρος όταν καταναλώνετε περισσότερες θερμίδες από τις θερμίδες που καίτε, συμπεριλαμβανομένων αυτών που καίγονται κατά τη διάρκεια της σωματικής δραστηριότητας.

Όσον αφορά τη διαχείριση του βάρους, οι άνθρωποι διαφέρουν πολύ ως προς τη σωματική δραστηριότητα που χρειάζονται. Ίσως χρειαστεί να είστε πιο δραστήριοι από άλλους για να φτάσετε ή να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος.

Για να διατηρήσετε το βάρος σας: Επιλέξτε έως και 150 λεπτά την εβδομάδα αερόβια δραστηριότητα μέτριας έντασης (για παράδειγμα, 30 λεπτά την ημέρα, 5 ημέρες την εβδομάδα). Επιστημονικά στοιχεία δείχνουν ότι η σωματική δραστηριότητα μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το βάρος σας με την πάροδο του χρόνου. Ωστόσο, η ακριβής ποσότητα σωματικής δραστηριότητας που απαιτείται για να γίνει αυτό δεν είναι σαφής, δεδομένου ότι διαφέρει πολύ από άτομο σε άτομο.

Για να χάσετε βάρος: Θα χρειαστείτε μεγάλη ποσότητα σωματικής δραστηριότητας, εκτός εάν προσαρμόσετε επίσης τη διατροφή σας και μειώσετε την ποσότητα θερμίδων που τρώτε και πίνετε. Για να φτάσετε και να παραμείνετε σε υγιές βάρος απαιτείται τόσο τακτική σωματική δραστηριότητα όσο και πρόγραμμα υγιεινής διατροφής.

  • Μειώστε τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου

Οι καρδιακές παθήσεις και το εγκεφαλικό είναι δύο από τις κύριες αιτίες θανάτου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ακολουθώντας τις συστάσεις των 150 λεπτών τουλάχιστον μέτριας έντασης αερόβιας δραστηριότητας την εβδομάδα μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου. Η τακτική σωματική δραστηριότητα μπορεί επίσης να μειώσει την αρτηριακή σας πίεση και να βελτιώσει τα επίπεδα χοληστερόλης σας.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here