Η Θράκη στο στόχαστρο των Τούρκων: Οι Έλληνες κλείνουν τα σχολεία της “τουρκικής μειονότητας”

Από το ανατολικό Αιγαίο οι Τούρκοι μεταφέρουν την ένταση στη Θράκη – Το «βρώμικο» σχέδιό τους. 

Την ώρα που ο τουρκικός μαστίζεται από την φτώχεια και την ανέχεια, την ώρα που η νότια Τουρκία καταστρέφεται από τις φονικές πυρκαγιές, το καθεστώς Ερντογάν επιμένει να επιτίθεται κατά της Ελλάδας και της Κύπρου με στόχο να αποπροσανατολίσει από τα πραγματικά προβλήματα.

Μάλιστα, δεν διστάζει να μιλήσει ξανά για «τουρκική μειονότητα», μια έκφραση που είχε εξοργίσει τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία. «Καταδικάζουμε την απόφαση της Ελλάδας να κλείσει άλλα 12 δημοτικά σχολεία που ανήκουν στην τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης, χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία τα μέτρα λιτότητας και τον ανεπαρκή αριθμό μαθητών», αναφέρει του τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο έκλεισαν περισσότερα από τα μισά δημοτικά σχολεία της μουσουλμανικής μειονότητας και ο αριθμός τους μειώθηκε σε 103. «Έτσι, έχει αποδειχθεί ότι η πολιτική της Ελλάδας να κλείσει τα δημοτικά σχολεία της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης μέσω “προσωρινής αναστολής” είναι συστηματική. Από την άλλη πλευρά, στην πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση σχετικά με τα σχολεία στην Ελλάδα, έχει παρατηρηθεί ότι τα σχολεία μειονοτήτων εξαιρούνται από το πεδίο εφαρμογής σε πολλά άρθρα και γίνονται διακρίσεις». προσθέτει. Καλά, το να μιλά η Τουρκία για διακρίσεις, πραγματικά μας ξεπερνά…

Παράλληλα, η Άγκυρα κατηγορεί την Ελλάδα πως με τις αποφάσεις αυτές παραβιάζει τις διατάξεις της Συνθήκης της Λωζάνης και κάνει λόγο πολιτικές «καταπίεσης» στη Δυτική Θράκη στον τομέα της εκπαίδευσης. Υποστηρίζει δε πως η ελληνική πλευρά κλείνει τα δημοτικά σχολεία με το πρόσχημα της έλλειψης μαθητών και αγνοεί τις ανάγκες για το άνοιγμα νέου μειονοτικού δευτεροβάθμιου σχολείου και παραβιάζει τα δικαιώματα εκπαίδευσης των παιδιών που ανήκουν σε μειονότητες με διάφορες δικαιολογίες.

«Καλούμε την Ελλάδα να βάλει τέλος στην πολιτική της που εισάγει διακρίσεις έναντι των μειονοτικών σχολείων, όπως φαίνεται στους τελευταίους νομικούς κανονισμούς. Η διεθνής κοινότητα δεν πρέπει πλέον να είναι θεατής στη συστηματική παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης».

Τέλος, υποστηρίζει πως η Τουρκία θα συνεχίσει να υποστηρίζει «τον αγώνα της μειονότητας για τα δικαιώματα της και το δίκαιο», τόσο σε διμερείς επαφές όσο και σε διεθνείς πλατφόρμες.

Είναι προφανής η στόχευση της Τουρκίας και η τακτική της κλασική. Προσπαθεί να δημιουργήσει ζήτημα εκεί που δεν υπάρχει, αρχίζει και ζητάει τον «ουρανό με τ’ άστρα» και στο τέλος κάτι καταφέρνει να… τσιμπήσει, μιας και η Δύση επιμένει στην τακτική «δώστε τους για να μην φύγουν από το ΝΑΤΟ και να σταματήσουν να απειλούν».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here