Στέφανος Ντούσκος: Αποθεωτική υποδοχή του χρυσού Ολυμπιονίκη – «Γκρέμισαν τα τείχη» στα Γιάννενα


Με τιμές ήρωα υποδέχτηκαν τον Στέφανο Ντούσκο οι συντοπίτες του στα Γιάννενα – Ο Ολυμπιονίκης μεταφέρθηκε πάνω σε ένα στρατιωτικό τζιπάκι, τυλιγμένος με την ελληνική σημαία – Ο Στέφανος Ντούσκος είναι ο Ολυμπιονίκης του απλού σκιφ στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες

Με τιμές υποδέχτηκαν στις 20:00 τον «χρυσό» Ολυμπιονίκη Στέφανο Ντούσκο. Ο «χρυσός» κωπηλάτης έφτασε στο Πανειπηρωτικό Στάδιο στις 19:30 όπου τον υποδέχτηκαν αθλητές και η διοίκηση του ΝΟΙ. Στη συνέχεια με στρατιωτικό τζιπ και με τη συνοδεία μοτοσικλετιστών της ομάδας ΔΙΑΣ έφτασε στην Κεντρική Πλατεία των Ιωαννίνων, όπου τον υποδέχτηκαν ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο δήμαρχος της πόλης Μωυσής Ελισάφ καθώς και πλήθος κόσμου

Ο δήμαρχος της πόλης έστεψε με κότινο από κλαδί ελιάς τον Ολυμπιονίκη, ενώ ο περιφερειάρχης του δώρισε μία εικόνα της Παναγίας.

Από την πλευρά του, ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης συγκινημένος αναφώνησε: «Ζήτω τα Ιωάννινα, ζήτω η Ελλάδα».

Λίγο νωρίτερα θερμότατη ήταν η υποδοχή στον χρυσό Ολυμπιονίκη Στέφανο Ντούσκο στο αεροδρόμιο, μετά τον θρίαμβό του στην κωπηλασία.

Ο Στέφανος Ντούσκος έσπευσε να αγκαλιάσει αυτούς που τον υποδέχτηκαν, ενώ τον αποθέωσαν και άνθρωποι που απλώς ήταν εκεί για τις πτήσεις τους. Τον χρυσό ολυμπιονίκη του απλού σκιφ περίμεναν δικοί του άνθρωποι, μα και φίλαθλοι, ξεσπώντας σε χειροκροτήματα και συνθήματα. Θερμής υποδοχής έτυχαν και οι συναθλητές του, μεταξύ των οποίων και οι Κυρίδου και Μπούρμπου, που κατάφεραν να βρεθούν στον τελικό.

Το χρυσό

Ο Γιαννιώτης σκιφίστας χάρισε το πρώτο μετάλλιο στην Ελλάδα στο Τόκιο και μάλιστα χρυσό, το οποίο είναι και το πρώτο χρυσό μετάλλιο της ελληνικής κωπηλασίας σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Με χρόνο 6:40.45 και μία απίστευτη κούρσα, ο Ντούσκος έκανε και Ολυμπιακό ρεκόρ, καταρρίπτοντας αυτό του Μάχε Ντρίσντεϊλ (6:41.34) από τους Ολυμπιακούς του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016.

Αυτό είναι το 4ο μετάλλιο της ελληνικής κωπηλασίας στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ