Twitter: Ενώνει δυνάμεις με Reuters και Associated Press στη μάχη κατά των fake news


Το Twitter θα συνεργαστεί με δύο από τους μεγαλύτερους διεθνείς παρόχους ειδησεογραφικού περιεχομένου, το Reuters και το Associated Press, για να καταργήσει την παραπληροφόρηση στον ιστότοπό του.

Τα ειδησεογραφικά πρακτορεία θα βοηθήσουν το Twitter να αποκτήσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο και τα γεγονότα που δημιουργούν μεγάλο όγκο tweets. Το Twitter ελπίζει ότι θα καταπολεμήσει με αυτό τον τρόπο τη διάδοση παραπλανητικών πληροφοριών.

O ιστοχώρος κοινωνικής δικτύωσης δέχεται νέες πιέσεις για την κατάργηση ψευδών περιεχομένων από την πλατφόρμα του. Η συνεργασία με τους δύο κολοσσούς ενημέρωσης θα του επιτρέψει να διασφαλίσει ότι οι ακριβείς και αξιόπιστες πληροφορίες θα είναι άμεσα διαθέσιμες «όταν αμφισβητούνται γεγονότα»

«Αντί να περιμένει να γίνει κάτι viral, το Twitter θα δημιουργήσει ένα πλαίσιο ανάπτυξης του λόγου σε συχνότητα ή εν αναμονή της δημόσιας συνομιλίας» ανέφερε η δημοφιλής πλατφόρμα που επιτρέπει στους χρήστες του να στέλνουν και να διαβάζουν σύντομα μηνύματα.

Προς το παρόν, όταν εξελίσσονται μεγάλες ή ραγδαία αυξανόμενες συνομιλίες στο Twitter που μπορεί να είναι αξιοσημείωτες ή αμφιλεγόμενες, η ομάδα επιμέλειας βρίσκει και προωθεί σχετικό περιεχόμενο από αξιόπιστες πηγές, προκειμένου να αντιμετωπίσει δυνητικά παραπλανητικές πληροφορίες που δημοσιεύονται από τους χρήστες.

Σε ανάρτησή, το Twitter ανέφερε ότι το νέο πρόγραμμα «θα αυξήσει την κλίμακα και την ταχύτητα» αυτής της εργασίας αυξάνοντας την «ικανότητά της ομάδας να προσθέτει αξιόπιστο πλαίσιο σε συνομιλίες που γίνονται στο Twitter».

To υλικό από το Reuters και το AP θα βελτιώνει την αξιοπιστία των πληροφοριών στην πλατφόρμα όταν η ομάδα επιμέλειας του Twitter «δεν έχει τη συγκεκριμένη τεχνογνωσία ή πρόσβαση σε αρκετά υψηλό όγκο αξιόπιστων αναφορών στο Twitter».

Είναι η πρώτη φορά που το Twitter συνεργάζεται επίσημα με ειδησεογραφικούς οργανισμούς για την προώθηση ακριβών πληροφοριών στον ιστότοπό του, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας μέσων ενημέρωσης.

Νωρίτερα φέτος, κυκλοφόρησε το Birdwatch, ένα νέο σύστημα εποπτείας της διαδικτυακής κοινότητας, το οποίο επιτρέπει σε εθελοντές να επισημαίνουν τα tweet που θεωρούν ανακριβή.

Το Twitter θα συνεργαστεί χωριστά με τα δύο ανταγωνιστικά πρακτορεία ειδήσεων και θα επικεντρωθεί αρχικά στο αγγλόφωνο περιεχόμενο.

Ο Χέιζελ Μπέικερ, επικεφαλής της συγκέντρωσης ειδήσεων που δημιουργείται από τους χρήστες στο Reuters, δήλωσε ότι η εμπιστοσύνη, η ακρίβεια και η αμεροληψία βρίσκονται στο «επίκεντρο αυτού που κάνει το Reuters καθημερινά» και «ωθεί» τη «δέσμευση της εταιρείας να σταματήσει την εξάπλωση της παραπληροφόρησης».

Ο Τομ Γιανουζέφσκι, αντιπρόεδρος του AP για την παγκόσμια ανάπτυξη των επιχειρήσεων, δήλωσε ότι το πρακτορείο έχει «μακρά ιστορία στενής συνεργασίας με το Twitter, μαζί με άλλες πλατφόρμες, για την επέκταση της εμβέλειας της πραγματικής δημοσιογραφίας».

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που αξιοποιείται η κλίμακα και η ταχύτητα του AP για να προστεθεί πλαίσιο στις διαδικτυακές συνομιλίες, οι οποίες μπορούν να επωφεληθούν από την εύκολη πρόσβαση στα γεγονότα», συνέχισε. Τόσο το Reuters όσο και το AP συνεργάζονται επίσης με το Facebook για τον έλεγχο στοιχείων.

Το Twitter πρόσθεσε ότι αυτό το έργο θα είναι ανεξάρτητο από το έργο που κάνουν οι ομάδες Trust & Safety για να διαπιστώσουν εάν τα Tweets παραβιάζουν τους κανόνες του Twitter.

Το έργο αυτών των ομάδων περιλαμβάνει την επισήμανση των tweets που περιέχουν χειραγωγημένα μέσα, εκλογική παραπληροφόρηση και ευαίσθητα δεδομένα που παραβιάζουν τους κανόνες της πλατφόρμας.

Μια έκθεση του 2020 από την NYU Stern πρότεινε ότι το Twitter έχει περίπου 1.500 συντονιστές – με 199 εκατομμύρια χρήστες Twitter καθημερινά σε όλο τον κόσμο.

Με πληροφορίες απο BBC

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ