Κορονοϊός- ΗΠΑ: Κάτω του 1% των πλήρως εμβολιασμένων νοσούν με κορονοϊό, 0,001% πεθαίνουν


Τι δείχνουν νέα στοιχεία από τις ΗΠΑ σχετικά με την εξάπλωση και τους θανάτους των πλήρως εμβολιασμένων από Covid-19.

Πάνω από το 99,99% των πλήρως εμβολιασμένων κατά της Covid-19 στις ΗΠΑ δεν είχαν περίπτωση κρούσματος που να οδήγησε σε νοσηλεία ή θάνατο, σύμφωνα με νέα στοιχεία από το CDC στις ΗΠΑ.

Τα δεδομένα αυτά, υπογραμμίζεται σε σχετικό δημοσίευμα του CNN, υποδεικνύουν πως τα εμβόλια είναι πολύ αποτελεσματικά όσον αφορά στην αποτροπή σοβαρής νόσησης και θανάτου από Covid-19 και αποτελούν το καλύτερο μέσο για επιβράδυνση της πανδημίας.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα που προκύπτουν από τα στοιχεία του CDC, κάτω από το 0,004% των πλήρως εμβολιασμένων είχαν «breakthrough case» που οδήγησε σε νοσηλεία και λιγότερο από 0,001% των πλήρως εμβολιασμένων πέθαναν από «breakthrough» λοίμωξη Covid-19. Σημειώνεται πως ως «breakthrough cases» περιγράφονται οι περιπτώσεις μόλυνσης ατόμων που έχουν πλήρως εμβολιαστεί.

Οι περισσότερες από τις περιπτώσεις αυτές – περίπου το 74%- ήταν ενηλίκων 65 ετών και άνω. Σημειώνεται πως στα τέλη του Ιουλίου οι πλήρως εμβολιασμένοι στις ΗΠΑ ανέρχονται στα 163. εκατ.

Σημειώνεται πως από τον Μάιο το CDC εστιάζει στη διερεύνηση μόνο κρουσμάτων που νοσηλεύονται ή πεθαίνουν μεταξύ πλήρως εμβολιασμένων. Επίσης, η υπηρεσία παρουσίασε μια έρευνα αυτή την εβδομάδα που δείχνει ότι η μετάλλαξη Δέλτα παράγει παρόμοιες ποσότητες ιού σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους εάν μολυνθούν. Ειδικοί συνεχίζουν να υπογραμμίζουν πως οι εμβολιασμοί κάνουν λιγότερο πιθανό να κολλήσει κανείς Covid-19 εξαρχής, μα αυτοί που κολλάνε φαίνεται πως εξαπλώνουν τη νόσο σαν τους ανεμβολίαστους.

Πέραν των σοβαρών περιπτώσεων, ανάλυση επίσημων κρατικών δεδομένων από το Kaiser Family Foundation έδειξε πως τα breakthrough cases οποιουδήποτε είδους είναι επίσης εξαιρετικά σπάνια: Περίπου οι μισές πολιτείες αναφέρουν δεδομένα για breakthrough cases, και σε καθεμιά από αυτές τις πολιτείες, κάτω από το 1% των πλήρως εμβολιασμένων είχαν «breakthrough» λοίμωξη– από 0,01% στο Κονέκτικατ, μέχρι 0,9% στην Οκλαχόμα.

Η ανάλυση του KFF έδειξε επίσης πως πάνω από το 90% των κρουσμάτων, και πάνω από το 95% των νοσηλειών και των θανάτων, ήταν μεταξύ των ανεμβολίαστων. Στις περισσότερες πολιτείες πάνω από το 98% των κρουσμάτων ήταν μεταξύ των ανεμβολίαστων.

Με πληροφορίες από CNN

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ