Κίνα Γουχάν: Προς εξέταση ολόκληρου του πληθυσμού μετά την επανεμφάνιση του ιού στην πόλη


Οι αρχές στην κινεζική πόλη Γουχάν σχεδιάζουν να εξετάσουν ολόκληρο τον πληθυσμό της πόλης, μετά τον εντοπισμό νέων θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού. Η Γουχάν έχει καταγράψει επτά κρούσματα που μεταδόθηκαν τοπικά. Πρόκειται για τις πρώτες τοπικές λοιμώξεις σε περισσότερο από ένα χρόνο.

Η πόλη των 11 εκατομμυρίων ανθρώπων βρέθηκε στο προσκήνιο αφού ο κορωνοϊός εντοπίστηκε για πρώτη φορά παγκόσμια στη Γουχάν το 2019.

Αυτή τη στιγμή, στην Κίνα περίπου 15 επαρχίες έχουν πληγεί από τον ιό, γεγονός που οδήγησε την κυβέρνηση να εφαρμόσει μέτρα μαζικών διαγνώσεων και lockdowns. Οι αρχές απέδωσαν την εξάπλωση του ιού στην εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα και την εγχώρια τουριστική περίοδο.

Η ανακοίνωση της Γουχάν ήρθε καθώς η Κίνα ανέφερε 90 νέα κρούσματα ιού την Τρίτη 3 Αυγούστου. Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας τα 61 από αυτά μεταδόθηκαν τοπικά. Σημειώνεται ότι ο αριθμός των κρουσμάτων τοπικής μετάδοσης μια μέρα πριν ήταν 55.

Η Κίνα ήταν σε μεγάλο βαθμό επιτυχής στον έλεγχο του ιού εντός των συνόρων της. Ωστόσο, αυτή η νέα εξάπλωση, η οποία εντοπίστηκε για πρώτη φορά μεταξύ των εργαζομένων σε ένα πολυσύχναστο αεροδρόμιο στο Ναντζίνγκ, έχει προκαλέσει ανησυχία. Μέχρι στιγμής, οι αρχές έχουν εξετάσει τρεις φορές τους 9,2 εκατομμύρια κατοίκους του Ναντζίνγκ και επιβάλει lockdowns σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους.

Αλλά το περασμένο Σαββατοκύριακο τα φώτα της δημοσιότητας στράφηκαν στον δημοφιλή τουριστικό προορισμό Zhangjiajie στην επαρχία Χουνάν, όπου έχουν εμφανιστεί πολλά από τα τελευταία κρούσματα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ταξιδιώτες από το Ναντζίνγκ επισκέφθηκαν την πόλη πρόσφατα.

Ειδικότερα, οι ιθύνοντες υγείας έχουν θέσει στο κέντρο της προσοχής τους ένα θέατρο στην πόλη Zhangjiajie και τώρα προσπαθούν να εντοπίσουν περίπου 5.000 άτομα που παρακολούθησαν παραστάσεις στο χώρο και μετά ταξίδεψαν πίσω στις πόλεις τους.

Συμειώνεται ότι η νέα έξαρση κρουσμάτων έφτασε επίσης στην πρωτεύουσα της Κίνας το Πεκίνο, με την πόλη να αναφέρει αρκετές τοπικά μεταδιδόμενες Covid λοιμώξεις.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ