Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς: Οριστικοποιήθηκε το διαζύγιό τους – Χώρισαν και επίσημα μετά από 27 χρόνια


Ο Μπιλ Γκέιτς και η Μελίντα είναι πλέον και επίσημα χωρισμένοι, σχεδόν τρεις μήνες μετά την κατάθεση του πολύκροτου διαζυγίου,που ξάφνιασε πολλούς. Είναι το δεύτερο ακριβότερο στην ιστορία μετά απο το χωρισμό του ζεύγους Τζεφ και Μακένζι Μπέζος.

Δικαστής στην πολιτεία της Ουάσινγκτον οριστικοποίησε χθες το «χρυσό διαζύγιο» των Γκέιτς. Το ζευγάρι που έχει συνολική περιουσία ύψους 130 δισεκατομμυρίων δολαρίων- ανακοίνωσε το χωρισμό του μετά από 27 χρόνια γάμου στις 4 Μαϊου, μέσω Τwitter.

«Δεν πιστεύουμε πλέον ότι μπορούμε να εξελιχθούμε μαζί ως ζευγάρι, αλλά θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στο Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς» έγραφαν τότε, τονίζοντας ότι εκείνο που προέχει είναι η ευτυχία των παιδιών τους.

Προγαμιαίο συμβόλαιο δεν υπάρχει και έτσι το ζεύγος Γκέιτς μοίρασε τα περιουσιακά του στοιχεία βάσει ενός συμβολαίου με άγνωστους -μέχρι στιγμής- όρους.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα η Μελίντα -που δε θα λάβει διατροφή- αποχωρεί από το γάμο με περιουσία ύψος 65 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ όπως ανέφερε το TMZ σκοπεύει να κρατήσει το επώνυμο Γκέιτς.

Μετά την ανακοίνωση διαζυγίου, ο Μπιλ Γκέιτς βρέθηκε στο στο στόχαστρο για σεξουαλική παρενόχληση συναδέλφων κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Microsoft, καθώς τα στόματα άρχισαν να ανοίγουν.

Οι εξωσυζυγικές του περιπέτειες, αλλά και οι σχέσεις του με τον καταδικασμένο παιδόφιλο Τζέφρι Έπσταϊν που βρέθηκε νεκρός στη φυλακή, ώθησαν μεταξύ άλλων τη Μελίντα Γκέιτς να ζητήσει διαζύγιο, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η Μελίντα δεν ζήτησε να λάβει μηνιαία οικονομική υποστήριξη από τον πρώην σύζυγό της, αλλά είχε ήδη λάβει 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετοχές, την ημέρα κιόλας που κατέθεσε τα έγγραφα διαζυγίου, γράφει η Daily Mail. Την επόμενη μέρα ο εν διαστάσει σύζυγός της πρόσθεσε στο χαρτοφυλάκιό της 25 εκατομμύρια δολάρια σε μετοχές της μεξικανικής Coca-Cola.

Tα τρία παιδιά που απέκτησαν σε 3 σχεδόν δεκαετίες γάμου, έχουν ενηλικιωθεί.
Το 2014 ο Γκέιτς ανακοίνωσε σε συνέδριο του TED-Χ στον Καναδά ότι το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του θα πάει στο οικογενειακό ίδρυμα.

Το μεγαλύτερο παιδί τους Τζένιφερ Κάθριν Γκέιτς, 25 ετών, αρραβωνιάστηκε με τον επίσης ιππέα Ναγιέλ Νασάρ, λίγους μήνες πριν από τον χωρισμό των γονιών της. Η ίδια δημοσίευσε στο Instagram ότι «ήταν ένα δύσκολο χρονικό διάστημα για όλη την οικογένεια».
Ο γιος τους, Ρόρι Τζον Γκέιτς, 22 ετών, διατηρεί χαμηλό προφίλ και η μικρότερη Φοίβη Άντελ Γκέιτς, 18 ετών, είναι μια επίδοξη μπαλαρίνα που παρακολούθησε μαθήματα στο περίφημο School of American Ballet and Juilliard στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάθε παιδί θα λάβει 10 εκατομμύρια δολάρια από τους γονείς του. Το διαζύγιο των Γκέιτς είναι το δεύτερο ακριβότερο στην ιστορία των ΗΠΑ, μετά τον χωρισμό ύψους 38,3 δις δολαρίων του Τζεφ Μπέζος με την πρώην σύζυγό του Μακένζι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ