«Εμπρηστικός» ο Ακάρ: Η Ελλάδα απειλεί την Τουρκία ενώ αυτή παλεύει με τις φωτιές


Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ισχυρίστηκε πως η χώρα του θέλει επίλυση διαφορών με ειρηνικά μέσα, αλλά η Ελλάδα έχει επιθετική στάση.

Η Τουρκία επιθυμεί πολιτική λύση με ειρηνικά μέσα και διάλογο στις διαφορές που έχει με την Ελλάδα στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, αλλά η Ελλάδα ακολουθεί προκλητική και επιθετική ρητορική, ισχυρίστηκε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, την Τρίτη.

«Θέλουμε να λύσουμε τα ελληνοτουρκικά προβλήματα σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο με ειρηνικά μέσα, μέσω διαλόγου και είμαστε πολύ ειλικρινείς για αυτό» είπε σε συνάντηση με κορυφαίους αξιωματικούς των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, προσθέτοντας πως η χώρα του τάσσεται υπέρ των σχέσεων καλής γειτονίας και του διεθνούς δικαίου. Ωστόσο, όπως ισχυρίστηκε, παρά τις «καλές προθέσεις» της Τουρκίας, η Ελλάδα συνεχίζει να καταφεύγει στη χρήση «προκλήσεων και παράνομης και επιθετικής ρητορικής», και η Άγκυρα αναμένει η Αθήνα να το «σταματήσει αυτό το συντομότερο δυνατόν».

Παράλληλα, είπε ότι Έλληνες αξιωματούχοι εκτοξεύουν απειλές κατά της Τουρκίας ενώ η χώρα του παλεύει ακόμα με τις πυρκαγιές που μαίνονται σε πολλά σημεία. Αυτό δεν συνάδει με την καλή γειτονία ή τις διμερείς σχέσεις, ούτε με τη συνεργασία μας και την ενότητα στο ΝΑΤΟ», κατηγορώντας τη χώρα μας πως αψηφά διεθνείς και διμερείς συμφωνίες.

Με πληροφορίες από Daily Sabah

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ