Tουρκία: Επιχειρηματίας βίασε, στραγγάλισε και τεμάχισε το πτώμα φοιτήτριας


Ένα άγριο έγκλημα συγκλονίζει την Τουρκία. Δράστης, ένας 48χρονος επιχειρηματίας ο οποίος βίασε, σκότωσε και στη συνέχεια διαμέλισε το πτώμα μίας 21χρονης κοπέλας στην Αττάλεια.

Το θύμα είναι μια φοιτήτρια 21 ετών, η Άζρα Γκιουλεντάμ Χαϊτάογλου που σπούδαζε δημοσιογραφία στην Αττάλεια. Γνώρισε σε καφετέρια έναν 48χρονο κτηματομεσίτη που την παρέσυρε στο σπίτι του, τη βίασε, τη στραγγάλισε και τεμάχισε το σώμα της στην μπανιέρα. Η φρίκη όμως δε σταμάτησε εδώ.

Με μια βαλίτσα μετέφερε τα μέλη της κοπέλας σε δάσος της περιοχής, όπου τα έθαψε.
Στην πρώτη ανάκριση από την αστυνομία είχε ισχυριστεί ότι η κοπέλα δείπνησε μαζί του και ύστερα έφυγε. Όμως η αστυνομία διαπίστωσε από κάμερες ασφαλείας ότι ο δράστης πηγαινοερχόταν από το σπίτι στο δάσος μεταφέροντας τη βαλίτσα πολλές φορές. Σήμερα ο δράστης ομολόγησε.

«Ήθελε να γίνει δημοσιογράφος για να γράφει ιστορίες και να καταγγέλλει τις δολοφονίες γυναικών στην Τουρκία, αλλά κατέληξε να γίνει θύμα η ίδια», δήλωσε συγγενής του θύματος στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.

O δράστης του αποτρόπαιου εγκλήματοςΑ.Ρ

Σύμφωνα με αναφορές της αστυνομίας, η κοπέλα είχε φύγει από το σπίτι όπου διέμενε με τη μεγαλύτερη αδελφή της στις 28 Ιουλίου, μετά από έναν καυγά που είχαν. Στο τελευταίο τηλεφώνημα με την αδερφή της, η Άζρα είπε: «Είμαι σε μία καφετέρια με έναν άνδρα» και στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο δράστης είναι ο Μουσταφά Μουράτ Αϊχάν, ένας 48χρονος επιχειρηματίας που έχει μεσιτικό γραφείο στην επαρχία. Αμέσως μετά την πρώτη κατάθεσή του αφέθηκε ελεύθερος λέγοντας ότι ήπιαν μερικά ποτά μαζί και στη συνέχεια εκείνος επέστρεψε στο σπίτι του.

Αξιωματούχοι της αστυνομίας ωστόσο παρακολούθησαν όλα τα βίντεο από κλειστές κάμερες γύρω από το σπίτι του και είδαν τον άντρα να μπαίνει στο σπίτι του με την κοπέλα, να βγαίνει με μια βαλίτσα στο χέρι και στη συνέχεια να επιστρέφει χωρίς αυτή. Στα πλάνα, η κοπέλα δεν εμφανίζεται ποτέ να βγαίνει από το σπίτι στο οποίο είχε μπει μαζί με τον άνδρα.

H 21χρονη φοιτήτρια που έπεσε θύμα άγριας δολοφονίας

Ο δολοφόνος ομολόγησε το έγκλημα κατά τη διάρκεια της δεύτερης ανάκρισης.
Αφού ομολόγησε ότι κακοποίησε σεξουαλικά τη φοιτήτρια είπε: «Τη σκότωσα επειδή φώναζε. Στη συνέχεια, τεμάχισα το σώμα στο μπάνιο σε πέντε κομμάτια, το έβαλα σε μια βαλίτσα και το έθαψα στο δάσος».

Η αστυνομία βρήκε τα μέλη του σώματος εκτός από το κεφάλι της γυναίκας στο δάσος.Οπως γράφουν οι τουρκικές εφημερίδες επικαλούμενες αστυνομικές πηγές ο δράστης έγραψε το όνομά του στο σώμα της γυναίκας με ξυράφι», δήλωσε αστυνομική πηγή.

«Ο πατέρας της ήθελε να γίνει δασκάλα. Αλλά επέλεξε να σπουδάσει δημοσιογραφία στο πανεπιστήμιο για να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των γυναικών στις ιστορίες της. Τελικά έγινε η ίδια θύμα», δήλωσε η Μινέ Χαϊτάογλου ,θεία του θύματος, στην εφημερίδα Hürriyet.

«Ο φανατισμός που ονομάζεται αγάπη θα αφαιρέσει τη ζωή κάποιου μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Και όταν όλα τελειώσουν, θα είμαστε πολύτιμοι, όπως όλοι », έγραφε η φοιτήτρια στο τελευταίο της tweet στις 21 Απριλίου, αναφερόμενη στις γυναικοκτονίες.

Ογδόντα δύο γυναίκες δολοφονήθηκαν τους πρώτους τρεις μήνες του 2021, σύμφωνα με την Οργάνωση «We Will Stop Femicide» που καταγράφει τη βία κατά των γυναικών στη γειτονική χώρα.

Με πληροφορίες απο Hurriyet

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ