Ισραήλ: Καραντίνα τουλάχιστον 7 ημερών σε όσους γυρίζουν από Ελλάδα


Μετά τις ΗΠΑ και το Ισραήλ έθεσε την χώρα μας στη λίστα της «αυστηρής προειδοποίησης» λόγω κορονοϊού.

Το Ισραήλ έβαλε την Ελλάδα – μαζί με τις ΗΠΑ, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία και μερικές ακόμη χώρες – στη λίστα με τις χώρες για τις οποίες υπάρχει σοβαρή ταξιδιωτική προειδοποίηση, ύστερα από σύσταση του υπουργείου Υγείας της χώρας, σύμφωνα με την εφημερίδα Jerusalem Post.

Αυτό σημαίνει ότι από την Παρασκευή, όλοι οι ταξιδιώτες από τις παραπάνω χώρες που θα επιστρέφουν στο Ισραήλ θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα για τουλάχιστον μία εβδομάδα. Σημειώνεται πως το μέτρο αυτό περιλαμβάνει και όσους έχουν εμβολιαστεί ή έχουν νοσήσει από κορονοϊό.

Σημειώνεται πως στους Ισραηλινούς επιτρέπεται να ταξιδεύουν στις «πορτοκαλί» χώρες, αλλά υποχρεούνται να μπαίνουν σε καραντίνα μετά την επιστροφή τους για 14 ημέρες, ωστόσο το διάστημα της καραντίνας μπορεί να μειωθεί σε επτά ημέρες ύστερα από δύο αρνητικά μοριακά τεστ.

Οι χώρες που τοποθετούνται στο υψηλότερο επίπεδο κινδύνου – στην κόκκινη λίστα – τίθενται υπό ταξιδιωτική απαγόρευση. Σε αυτήν την περίπτωση, απαγορεύεται στους Ισραηλινούς να επισκέπτονται αυτές τις χώρες εκτός εάν λάβουν ειδική άδεια από την αρμόδια κυβερνητική επιτροπή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ