Στουρνάρας: «Αγαπούσε πολύ την πατρίδα – Ήταν ο πατριάρχης του τραπεζικού μας συστήματος»

Για την συνεργασία του με τον Γιάννη Κωστόπουλο μίλησε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας.

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, αναφέρθηκε στο στενό συνεργάτη και φίλο του, Γιάννη Κωστόπουλο που έφυγε από την ζωή τη σήμερα, στα 83 του χρόνια, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.

Βαθιά συγκινημένος τον περιέγραψε ως έναν ευπατρίδη που λειτούργησε ως «πατριάρχης» του τραπεζικού μας συστήματος. «Αγαπούσε πολύ την πατρίδα», τόνισε ο κ. Στουρνάρας.

Το 1998, ήταν το πρώτο τηλεφώνημα μεταξύ των δύο αντρών όπου ύστερα από μακρά προετοιμασία, που κρατήθηκε απολύτως μυστική, έγινε η τελευταία υποτίμηση της δραχμής, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η ένταξη της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ. Τότε όπως είπε «με πήρε ο Γιάννης τηλέφωνο, δεν γνωριζόμασταν. Όπως μου είπε, ήταν η πρώτη υποτίμηση από όσο γνώριζε που δεν διέρρευσε. Μας πιάσατε στα πράσα, μου είχε πει» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Στουρνάρας αναφέρθηκε και στην εποχή των Μνημονίων, λέγοντας ότι στην Ελλάδα, σε αντίθεση με άλλες χώρες , η κρίση δεν ξεκίνησε από το τραπεζικό σύστημα, αλλά «πέρασε» από το δημόσιο τομέα στις τράπεζες. «Δεν έφταιγε το τραπεζικό σύστημα», υπογράμμισε, στην Ελλάδα δεν υπήρξε «τραπεζική φούσκα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here