Διακοπές ρεύματος ΤΩΡΑ στην Αθήνα: Πού εντοπίζονται προβλήματα


Φωτιά Βαρυμπόμπη: Διακοπές ρεύματος σημειώνονται αυτήν την ώρα πολλές περιοχές της Αθήνας εξαιτίας της φωτιάς που καίει ανεξέλεγκτη στη Βαρυμπόμπη.

Χωρίς ρεύμα έχουν μείνει αυτήν την ώρα περιοχές στο Νέο Ψυχικό, το Χαλάνδρι, το Μαρούσι, τη Λυκόβρυση, την Κηφισιά, το Καματερό, τη Νέα Ερυθραία και την Μεταμόρφωση, ενώ διαταραχές στην τάση παρατηρούνται σε πολλές ακόμη περιοχές.

Από τις 18:30 βρίσκεται σε εξέλιξη έκτακτη σύσκεψη στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας στο Κρυονέρι, για τις επιπτώσεις της μεγάλης πυρκαγιάς στο σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας

Σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ, λόγω της εξέλιξης της πυρκαγιάς στην περιοχή της Βαρυμπόμπης, έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας σημαντικά κυκλώματα του Συστήματος Μεταφοράς, δηλαδή το διπλό κύκλωμα 400 kV, μεταξύ ΚΥΤ Αγίου Στέφανου και ΚΥΤ Αχαρνών, και το κύκλωμα 150 kV Άγιος Στέφανος-Χαλκηδόνα-Ολυμπιακό Χωριό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η τροφοδοσία της Ανατολικής Αττικής να τίθεται σε κίνδυνο.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης, ο πρόεδρος της ΡΑΕ, Αθανάσιος Δαγούμας και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης.

Ο ΑΔΜΗΕ αναφέρει ότι γίνεται ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό από το προσωπικό του προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις για τους καταναλωτές όσο διαρκεί το φαινόμενο.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ