Σεξουαλική Υγεία: Σεξ και Γήρανση [vid]


Οι ενήλικες μπορούν να παραμείνουν σεξουαλικά ενεργοί ανεξάρτητα από την ηλικία τους. Στην πραγματικότητα, πολλοί ηλικιωμένοι επιθυμούν και απολαμβάνουν μια ενεργή σεξουαλική ζωή.

Μάλιστα η διατήρηση του ενδιαφέροντος για το σεξ, καθώς και η υποκειμενική ικανοποίηση με τη συχνότητα και την ποιότητα της σεξουαλικής δραστηριότητας ή/και επαφής, συνδέονται θετικά με την υγεία στη μετέπειτα ζωή.

Φυσικά, υπάρχουν κάποιες προκλήσεις όσον αφορά το σεξ και τη γήρανση. Καθώς μεγαλώνουμε, φυσικές αλλαγές, ασθένειες, αναπηρίες και ορισμένα φάρμακα μπορεί να δημιουργήσουν προκλήσεις στο σεξ ή να είναι πιο δύσκολο να απολαύσετε την ερωτική σας ζωή.

Στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλές πηγές που διατίθενται για τους ηλικιωμένους ενήλικες για να τους βοηθήσουν να επιτύχουν μια ικανοποιητική σεξουαλική ζωή.

‘Ενα από τα σημαντικότερα κατά τη γνώμη μας σημεία στην αναβάθμιση της ερωτικής εμπειρίας στην τρίτη ηλικία είναι η ανανοηματοδότηση του τι εστί σεξ. Συχνά από την ερωτική εμπειρία αποκλείουμε την οικειότητα ή τα προκατακτικά ή τελος πάντων μπορεί να τα παραμελούμε. Ωστόσο, η σεξουαλική συνουσία είναι ένας μόνο τρόπος για να έχετε μια ικανοποιητική σεξουαλική ζωή.

Το άγγιγμα, το φιλί και κάθε άλλη οικεία επαφή μεταξύ των συντρόφων μπορούν επίσης να σας ανταμείψουν. Καθώς μεγαλώνετε, είναι φυσιολογικό για εσάς και τον σύντροφό σας να έχετε διαφορετικές σεξουαλικές ικανότητες και ανάγκες. Να είστε ανοιχτοί στην εύρεση νέων τρόπων απόλαυσης της σεξουαλικής επαφής και οικειότητας.

Σε κάθε περίπτωση μην φοβάστε να εκφράσετε τυχόν ανησυχίες σας στο γιατρό σας ή σε άλλο πάροχο υγειονομικής περίθαλψης. Για παράδειγμα, ο γιατρός σας μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε χρόνιες παθήσεις και φάρμακα που ενδεχομένως να επηρεάζουν τη σεξουαλική σας ζωή. Εάν έχετε πρόβλημα με τη διατήρηση της στύσης ή έχετε μειωμένη ερωτική διάθεση ρωτήστε το γιατρό σας σχετικά με τις ενδεδειγμένες θεραπείες.

Και θυμηθείτε, όποια κι αν είναι η ηλικία σας, λάβατε προφυλάξεις για να προστατευθείτε από τις σεξουαλικώς μεταδιδόμενες λοιμώξεις.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ