Φωτιά Βαρυμπόμπη: Σε μέγιστη ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις με διαταγή του Στρατηγού Φλώρου


Φωτιά Βαρυμπόμπη: Στο πλευρό της Πολιτείας για μια ακόμη φορά το Στράτευμα – Τι ζήτησε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος μετά την έκτακτη σύσκεψη στο ελληνικό «Πεντάγωνο»

Σε έκτακτη σύσκεψη των αρχηγών των τριών κλάδων που έγινε υπό τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, αποφασίστηκε οι Ένοπλες Δυνάμεις να τεθούν σε μέγιστη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές.

Εκτός από τα εναέρια μέσα Καναντέρ, PZL και ελικόπτερα Σινούκ, που ήδη έχουν διατεθεί για τον έλεγχο της μεγάλης πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη και την γύρω περιοχή, είναι σε ετοιμότητα πεζοπόρα τμήματα των 50 ατόμων από τις μονάδες της Αττικής και της Βοιωτίας.

Τα πεζοπόρα τμήματα θα κάνουν περιπολίες. Επίσης έχουν διατεθεί στην Αττική ερπυστριοφόρα οχήματα.

Σε αυτή τη δύσκολη περίσταση για τη Χώρα μας, όπου οι αντοχές όλων μας δοκιμάζονται, οι Ένοπλες Δυνάμεις δείχνουν και πάλι πως πέρα από την προάσπιση της εδαφικής μας κυριαρχίας, στέκονται αρωγοί στην προσπάθεια της Πολιτείας για αντιμετώπιση κάθε έκτακτης ανάγκης.

Συνολικά, σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, επιχειρούσαν 512 πυροσβέστες, 150 οχήματα, 9 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα τρία διέθεσε ο στρατός και επτά αεροσκάφη. Συνολικά έγιναν 315 απεγκλωβισμοί.

Επιπλέον ανέφερε ότι, όσοι κάτοικοι των πυρόπληκτων περιοχών δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους μπορούν να καλούν στον ΕΟΔΥ στον τετραψήφιο αριθμό 1135 όπου θα τους καθοδηγήσουν για τα ξενοδοχεία που μπορούν να τους φιλοξενήσουν (με έξοδα του κράτους για απόψε) όσο χρειαστεί μέχρι να αποκατασταθεί η πρόσβαση στις οικείες τους.

«Απευθύνουμε έκκληση, παράκληση σε όλους, ιδίως κατά τις υπόλοιπες μέρες, καλούμε τους πολίτες σε συναγερμό, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πόλη, σε κάθε νομό», κατέληξε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ