Φωτιά Βαρυμπόμπη: Ακούγονται συνεχώς εκρήξεις – Καίγονται σπίτια και αυτοκίνητα


Φωτιά Βαρυμπόμπη: Δεν «μαζεύεται» με τίποτα το πύρινο μέτωπο στους πρόποδες της Πάρνηθας – Ολονύχτια μάχη τουλάχιστον 500 πυροσβεστών που προσπαθούν τουλάχιστον να οριοθετήσουν τον «εφιάλτη»

Δραματική παραμένει η κατάσταση στην περιοχή της Βαρυμπόμπης με την πύρινη λαίλαπα να μαίνεται ανεξέλεγκτη και να «καταπίνει» τα πάντα στο πέρασμά της.

Οι στιγμές για τους κατοίκους είναι απελπιστικές, μιας και από το απόγευμα έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους και έχουν εγκατασταθεί σε ξενοδοχεία έπειτα από μέριμνα της Πολιτείας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η μεγάλη πυρκαγιά εκτείνεται σε τρία μεγάλα μέτωπα, στη Βαρυμπόμπη, τους Θρακομακεδόνες και το Τατόι. Αν και οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν δημιουργήσει πυροσβεστικά τείχη, τόσο για να αποφευχθεί η εξάπλωση και σε άλλες περιοχές όσο και να μην «φύγει» προς την Πάρνηθα, η πύρινη λαίλαπα είναι αδύνατον να περιοριστεί.

Μάλιστα, ανά διαστήματα ακούγονται και ισχυρές εκρήξεις, είτε από μετασχηματιστές της ΔΕΗ είτε από αυτοκίνητα που εγκατέλειψαν οι κάτοικοι στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τη φωτιά.

Ο μαύρος καπνός εξαιτίας της πυρκαγιάς, έχει καλύψει ολόκληρο το λεκανοπέδιο της Αττικής. Έξι κάτοικοι της ευρύτερης πληγείσας περιοχής νοσηλεύονται με αναπνευστικά προβλήματα, σύμφωνα με τις πληροφορίες από το ΕΚΑΒ. Σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας βρίσκονται πέντε νοσοκομεία στην Αττική, όσο και το ίδιο το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, αλλά και οι ΈνοπλεςΔυνάμεις.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ