Φωτιά στην Εύβοια: Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά – Πλησιάζει στην Μονή Οσίου Δαυίδ


Φωτιές στην Ελλάδα – Όλες οι ειδήσεις: Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε την Τρίτη 3 Αυγούστου, στην περιοχή της Δάφνης του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας.

Αργά το βράδυ δόθηκε το «πράσινο φως» για την προληπτική εκκένωση άλλων δύο χωριών.

Πρόκειται για τα χωριά Κουρκουλού και Δρυμώνας που είναι ακριβώς σε αντίθετες πλευρές σε σχέση με το κύριο μέτωπο της φωτιάς. Κρίθηκε αναγκαία η προληπτική εκκένωση τους, όπως και στα υπόλοιπα χωριά, καθώς οι φλόγες επεκτείνονται όλο και περισσότερο.

Συνολικά έχουν εκκενωθεί από το απόγευμα οχτώ χωριά και οικισμοί και οι κάτοικοι τους κατευθύνονται είτε σε συγγενικά πρόσωπα είτε σε ξενοδοχεία.

«Η εκκένωση των χωριών ήταν προληπτική. Έγινε με τάξη και έτσι αποφύγαμε να θέσουμε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές που ήταν το βασικό στοιχείο που κληθήκαμε να υπηρετήσουμε με την έναρξη της φωτιάς» υπογράμμισε μιλώντας στο ΑΠΕ ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου.

Το πύρινο μέτωπο πλησιάζει ανεξέλεγκτο προς την Μονή Οσίου Δαυίδ αλλά και τους καταρράκτες Δρυμώνα.

Από το απόγευμα ο Δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης ζήτησε να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ