Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός δίπλα στους κατοίκους των πληττόμενων περιοχών

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη – Όλες οι ειδήσεις: Με δύο κλιμάκια συμμετείχε από την πρώτη στιγμή ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στις προσπάθειες εκκένωσης των οικισμών που κινδύνευσαν.

«Ήταν πολλά τα σπίτια, βοηθήσαμε στην απομάκρυνση πάνω από 1.000 ατόμων. Οι πολίτες έφευγαν πρόθυμα, εκτός από κάποιους λίγους που δεν ήθελαν να φύγουν για να σώσουν τις περιουσίες τους αλλά στο τέλος απομακρύνθηκαν όλοι και δεν έμεινε κανένας πίσω. Πήγαμε πόρτα-πόρτα σε όλα τα σπίτια, γύρω από το αεροδρόμιο του Τατοΐου και παράλληλα στις ράγες στην πρώτη περιοχή που κινδύνευσε» δήλωσε η σαμαρείτισα του Ερυθρού Σταυρού, Ταμπουλέ Κατερίνα.

Εκτός από τους ανθρώπους, στην περιοχή υπήρχαν και πολλά κατοικίδια ή οικόσιτα ζώα. «Ένα άλλο ευαίσθητο ζήτημα ήταν ότι υπήρχαν πάρα πολλά σκυλιά στην περιοχή και ήταν δεμένα σε σπίτια. Τα λύσαμε, τα απομακρύναμε από τη φωτιά για να είναι πιο ασφαλή και επικοινωνήσαμε με δύο φιλοζωϊκές ώστε να συμβάλλουν και να βοηθήσουν για την διανυκτέρευσή τους» εξηγεί η εθελόντρια.

Τα δύο κλιμάκια βρέθηκαν στο σημείο με πρωτοβουλία του προέδρου του Ερυθρού Σταυρού Αντώνη Αυγερινού και δρουν υπό τις εντολές και τις οδηγίες της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας, ενώ οι εθελοντές είναι εκπαιδευμένοι και κατάλληλα εξοπλισμένοι.

Όπως ανέφερε η σαμαρείτισα Φωναζάκη Θάλεια, το άλλο πρόβλημα που αντιμετώπισαν τα κλιμάκια ήταν «μια αποθήκη με φιάλες αερίου οι οποίες άρχισαν να εκρήγνυνται από ένα σημείο και μετά. Αυτές ήταν οι εκρήξεις που ακούγονταν αλλά ευτυχώς όλοι είναι ασφαλείς».

ΑΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ