«Έχετε ξεχαρβαλώσει το κράτος» – Ευθύνες για την καταστροφή στην Αττική θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ


Ο ΣΥΡΙΖΑ απέφυγε να αναζητήσει ευθύνες για τα όσα τραγικά συνέβησαν χθες στην Αττική, σεβόμενος την υπερπροσπάθεια της πυροσβεστικής και όσων βρέθηκαν στη πρώτη γραμμή της μάχης με τη πυρκαγιά.

Σήμερα, ωστόσο, είναι μία άλλη μέρα και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν σκοπεύει να μείνει με τα χέρια σταυρωμένα, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ετοιμάζεται να επιτεθεί με σφοδρότητα στη κυβέρνηση, κατηγορώντας τη για πλήρη ανικανότητα και για διάλυση της κρατικής μηχανής.

Όσο η καταστροφική φωτιά κατέκαιγε το βόρειο τμήμα της Αττικής, η Κουμουνδούρου προσπάθησε να κρατήσει χαμηλούς αντιπολιτευτικούς τόνους, καθώς εκείνη την ώρα οι γυναίκες και οι άνδρες της πυροσβεστικής, της ΕΛΑΣ, των τοπικών δήμων και της Πολιτικής Προστασίας έδιναν μία πραγματική μάχη. Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατούσε, χθες, στην έδρα του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν το μήνυμα που έστειλε μέσω των κοινωνικών δικτύων ο Αλέξης Τσίπρας.

«Τούτες τις δύσκολες ώρες κύριο μέλημα όλων μας να περιοριστεί η καταστροφή, μα πάνω από όλα η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Εκφράζω τη συμπαράστασή μου στους πυροσβέστες που δίνουν τη μάχη με τη φωτιά και την αμέριστη αλληλεγγύη μου στους πολίτες που δοκιμάζονται», ήταν το πρώτο σχόλιο του Αλέξη Τσίπρα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, για τη φωτιά που σάρωσε την Αττική.

Το ήπιο κλίμα του προηγούμενου εικοσιτετράωρου, θα ανήκει σύντομα στο παρελθόν, καθώς η Κουμουνδούρου αναμένεται να σκληρύνει κατά πολύ τη στάση της. Πρώτος στόχος της θα είναι το «επιτελικό κράτος», το οποίο και -κατά τη γνώμη τους- αντέδρασε με σχεδόν ανύπαρκτα αντανακλαστικά. Για ακόμα μία φορά, μπροστά σε μία κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Τι έκανε το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση για τη πυροπροστασία; Τίποτα, απαντούν με μία φωνή από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Άφησε ακάλυπτο τη πυροσβεστική και τα τοπικά δασαρχεία, προτιμώντας να προσλάβει χιλιάδες ειδικούς φρουρούς και να παραλάβει εκατοντάδες αστυνομικά οχήματα, επενδύοντας στη καταστολή και όχι στη προστασία των ανθρώπων και του περιβάλλοντος.

«Είναι θέμα πολιτικών επιλογών και προτεραιοτήτων», είπε στο Newsbomb.gr ένας εκ των στενότερων συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα.

Τα όσα συνέβησαν χθες στη Βαρυμπόμπη και τις γύρω περιοχές, αποτελεί για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μία απόδειξη πλήρους ανικανότητας. «Δεν μπορούν να διαχειριστούν καμία, μα καμία έκτακτη κατάσταση. Πλέον, δεν τίθεται μόνο θέμα διαχειριστικής ανικανότητας, αλλά διάλυσης ολόκληρου του κρατικού μηχανισμού», συνέχισε η ίδια κομματική πηγή.

Στη Κουμουνδούρου θεωρούν πως τα τελευταία δύο χρόνια έχει παγιωθεί μια απερίγραπτη κατάσταση ως προς τη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού. Ανικανότητα πρόληψης, σχεδιασμού και διαχείρισης των κρίσιμων καταστάσεων, είναι μόνο μερικές από τις κατηγορίες που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτοξεύει κατά της κυβέρνησης.

Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο σοβαρά όταν η καταστροφή συντελείται σχεδόν εντός του αστικού ιστού της πρωτεύουσας, με ανέμους έντασης δύο μποφόρ κατά τις μεσημεριανές ώρες, την ώρα δηλαδή που ξεκίνησε η πυρκαγιά. Μάλιστα, από τον ΣΥΡΙΖΑ επικαλούνται τις μαρτυρίες των κατοίκων που μιλάνε για καθυστερημένη αντίδραση του κράτους και υποτίμηση της αρχικής κατάστασης.

Υπό αυτές τις συνθήκες, σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να επιτεθεί στη κυβέρνηση και να τις ζητήσει τις ευθύνες για τα όσα συνέβησαν χθες στην Αττική, τα οποία έρχονται σε συνέχεια των καταστροφών που έζησε πριν λίγες μόλις ώρες η Αχαΐα, γεγονός που κατά τους συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, αποδεικνύει ότι σύμπτωση επαναλαμβανόμενη -και μάλιστα τόσο κοντά χρονικά- παύει να είναι σύμπτωση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. E ΕΣΥ ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΣΙΠΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΟΡΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΣΑΙ ΑΛΗΤΗΣ ΕΧΕΙΣ ΘΡΑΣΣΟΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ ΡΕ ΜΠΑΣΤΑΡΔΕ ΟΤΑΝ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΛΑΟΥ ΣΟΥ ΕΛΕΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΑΛΗΤΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕΣ ΣΗΜΑΣΙΑ ΟΥ ΡΕ ΜΑΠΣΤΑΡΔΕ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΥΠΟΓΡΑΨΑΤΕ…

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ