Φωτιά στη Βαρυμπόμπη- Δήμαρχος Αχαρνών: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η πληγείσα περιοχή


Η πληγείσα περιοχή θα κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, δήλωσε ο δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός, σχετικά με την κατάσταση που έχει προκύψει από τη φωτιά που ξέσπασε στη Βαρυμπόμπη.

«Θα κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η περιοχή, έχω μιλήσει με τον περιφερειάρχη και με τον υπουργό Εσωτερικών με σκοπό να προχωρήσουμε άμεσα σε αποζημιώσεις των ανθρώπων που έχουν πληγεί. Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε τον κόσμο έχει πάθει ζημιά ο κόσμος, είναι λυπηρή εικόνα… Απογοήτευση» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός, ως προς το πώς διαμορφώνεται η κατάσταση που έχει προκύψει λόγω της φωτιάς που ξέσπασε την Τρίτη στη Βαρυμπόμπη.

«Τώρα που ξημέρωσε η φωτιά στη Βαρυμπόμπη έχει περιοριστεί, παντού υπάρχουν αποκαΐδια και στάχτες, είναι φοβερό αυτό που έχει συμβεί εκατοντάδες στρέμματα πευκοδάσους έχουν καεί, δεκάδες σπίτια έχουν καεί ολοσχερώς, από σήμερα οι υπηρεσίες του δήμου θα ξεκινήσουν επίσημη καταγραφή» ανέφερε ο κ. Βρεττός.

Δεκάδες είναι τα καμμένα σπίτια και ιδιαίτερα σημαντικά τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση σε περιοχές του λεκανοπεδίου. Οι εικόνες από την καταστροφή είναι συγκλονιστικές, ενώ όλη η Αθήνα έχει καλυφθεί από καπνό.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, επιχειρούν 520 πυροσβέστες, με 17 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 150 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Έχουν κινητοποιηθεί και περιοδικά θα επιχειρήσουν 5 Α/Φ και 9 Ε/Π. Συνδρομή παρέχει ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα και εναέρια μέσα πυρόσβεσης. Επίσης, συνδράμουν η ΕΛ.ΑΣ., πολυάριθμες εθελοντικές ομάδες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ