Φωτιά τώρα: Συνεχίζεται ο αγώνας κατά των πυρκαγιών σε Καστανιά, Βασιλίτσι, Λίμνη Εύβοιας


Τιτάνιο αγώνα δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεση και άλλων πυρκαγιών που μαίνονται στην επικράτεια, πέραν της Βαρυμπόμπης.

Τιτάνιος είναι ο αγώνας που δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι υπόλοιπες δυνάμεις που συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης και των άλλων πυρκαγιών που μαίνονται στην επικράτεια, πέραν αυτής της Βαρυμπόμπης.

Στην Καστανιά ανατολικής Μάνης είναι σε εξέλιξη η φωτιά, για την αντιμετώπιση της οποίας επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 21 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 1 ελικόπτερο και 2 αεροσκάφη. Σε εξέλιξη είναι και στο Βασιλίτσι, όπου επιχειρούν 74 πυροσβέστες, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 22 οχήματα και 1 ελικόπτερο. Αντίστοιχα, στη Λίμνη Εύβοιας επιχειρούν 95 πυροσβέστες, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, 1 ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη. Φωτιά είναι σε εξέλιξη και στο Βλαχόπουλο, ψηλά στο βουνό, σε δυσπρόσιτο μέρος, όπου δεν υπάρχει οικισμός.

Στο έργο της πυρόσβεσης συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ και άλλες δυνάμεις, μεταξύ των οποίων ο στρατός, η ΕΛΑΣ κι εθελοντές .

Όπως σημειώνει η πυροσβεστική, μεγάλο είναι το πυροθερμικό φορτίο, ενώ η μηδαμινή υγρασία, ο καύσωνας και άλλοι παράγοντες επηρεάζουν τις συνθήκες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ