Κορωνοϊος ΗΠΑ: Σε Φλόριντα και Τέξας το ένα τρίτο των νέων Covid διαγνώσεων

Το ένα τρίτο όλων των κρουσμάτων Covid-19 στις ΗΠΑ που αναφέρθηκαν την περασμένη εβδομάδα καταγράφηκε σε δύο μόνο πολιτείες, τη Φλόριντα και το Τέξας, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Λευκού Οίκου για την Covid-19, Jeff Zients.

Τα κρούσματα είναι κυρίως σε περιοχές όπου τα ποσοστά εμβολιασμού παραμένουν χαμηλά, δήλωσε ο Zients σε ενημέρωση τη Δευτέρα 2 Αυγούστου. “Στην πραγματικότητα, επτά πολιτείες με τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 17% των διαγνώσεων και ένα στα τρία κρούσματα σε εθνικό επίπεδο καταγράφηκαν σε Φλόριντα και Τέξας, την περασμένη εβδομάδα”, είπε ο Zients.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, τα ημερήσια ποσοστά κρουσμάτων αυξήθηκαν κατά τέσσερις φορές, σύμφωνα με τον Δρ Φράνσις Κόλινς, διευθυντή του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας των ΗΠΑ. Η αύξηση έρχεται καθώς η παραλλαγή Delta εξαπλώνεται και το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων Αμερικανών πολιτών κυμαίνεται γύρω στο 49,7%, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ. Τα νοσοκομεία γεμίζουν για άλλη μια φορά με ασθενείς καθώς ο ιός εξαπλώνεται στον μη εμβολιασμένο πληθυσμό.

“Υπάρχουν ακόμη περίπου 90 εκατομμύρια Αμερικανοί που δεν είναι εμβολιασμένοι”, είπε ο Zients και πρόσθεσε, “Και τους χρειαζόμαστε, να αναλάβουν το ρόλο τους, να σηκώνουν τα μανίκια και να εμβολιαστούν. Κάθε εμβολιασμός έχει σημασία”.

Τα ποσοστά εμβολιασμού αυξάνονται με την εξάπλωση της παραλλαγής Delta

“Ο κόσμος ξυπνά” εξαιτίας της παραλλαγής δέλτα, είπε ο Collins. Η ινδική μετάλλαξη επισημαίνει για μια ακόμη φορά την αναγκαιότητα του εμβολιασμού. Οι μη εμβολιασμένοι ασθενείς με Covid-19 γεμίζουν τα νοσοκομεία, θέτοντας σε κίνδυνο τη φροντίδα άλλων συμπολιτών τους, λένε οι γιατροί

Και σύμφωνα με τον Zients, τα ποσοστά εμβολιασμού έχουν υπερδιπλασιαστεί στις πολιτείες με τα υψηλότερα ποσοστά κρουσμάτων. “Οι οκτώ πολιτείες με τα υψηλότερα τρέχοντα ποσοστά κρουσμάτων βλέπουν κατά μέσο όρο αύξηση 171% στον αριθμό των νέων εμβολιασμένων, κάθε μέρα τις τελευταίες τρεις εβδομάδες”, διευκρίνισε.

Ειδικότερα, “η Λουιζιάνα σημείωσε αύξηση κατά 302% στον μέσο αριθμό εμβολιασμένων ημερησίως, στο Μισισιπή καταγράφεται αύξηση 250%, στην Αλαμπάμα 215% και στο Αρκάνσας 206%”, δήλωσε ο Zients. Ο Zients επεσήμανε ακόμη ότι αυτή η αύξηση δεικνύει ότι οι άνθρωποι κατανοούν τους κινδύνους του να μην εμβολιαστούν.

Σημειώνεται ότι πάνω από το 99,99% των ατόμων που έχουν πλήρως εμβολιαστεί κατά του Covid-19 δεν έχουν υποστεί σημαντική νόσηση που να έχει ως αποτέλεσμα νοσηλεία ή θάνατο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του CDC.

Οι ΗΠΑ μέχρι τη Δευτέρα είχαν εμβολιάσει το 70% των ενηλίκων πολιτών με τουλάχιστον μία δόση εμβολίου για τον κορωνοϊό, δήλωσε ο διευθυντής δεδομένων του Λευκού Οίκου για την Covid-19, Cyrus Shahpar, στο Twitter. Αυτός είναι ο στόχος που είχε θέσει αρχικά η κυβέρνηση Μπάιντεν στις 4 Ιουλίου, οπότε είναι ήδη περίπου έναν μήνα πίσω σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό.

Το CDC ανέφερε την Κυριακή ότι χορηγήθηκαν 816.203 επιπλέον δόσεις. Ο τρέχων επταήμερος μέσος όρος δόσεων που χορηγούνται είναι 662.529 ημερησίως, ο υψηλότερος μέσος όρος από τις 7 Ιουλίου.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here