Φωτιά Βαρυμπόμπη: Κλείστηκε στο σπίτι του, γιατί δεν τον άφηναν να πάρει τα σκυλιά του


Συγκλονιστικές ιστορίες από τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη

Τεράστιο πρόβλημα αντιμετώπισαν χθες οι αρχές με αρκετούς κατοίκους της Βαρυμπόμπης και των γύρω περιοχών που κινδύνεψαν σοβαρά από τη μεγάλη φωτιά που άφησε πίσω της τεράστιες καταστροφές.

Κι αυτό γιατί πολλοί από αυτούς παρά τον κίνδυνο για τη ζωή τους δεν ήθελαν με τίποτα να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και προέβαλαν σθεναρή αντίσταση τόσο στους πυροσβέστες, όσο και στους αστυνομικούς που προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να τους κάνουν να φύγουν.

Ανάμεσα στις ιστορίες που έρχονται σήμερα στο φως της δημοσιότητας από στόμα σε στόμα και αυτή ηλικιωμένου άντρα που ζούσε μόνος στην περιοχή, μετά το θάνατο της συζύγου του, με μόνη παρέα τα σκυλιά του.

Όταν του ζητήθηκε να εγκαταλείψει το σπίτι του άρον άρον, είπε στους πυροσβέστες ότι θα φύγει αν μπορέσει να πάρει και τα σκυλιά. Αυτό εκείνη τη στιγμή δεν ήταν εφικτό και ο άντρας δεν το συζήτησε καν.

Τους δήλωσε πως προτιμάει να καεί μαζί τους και κλείστηκε στο σπίτι του αρνούμενος να ανοίξει την πόρτα ότι κι αν του είπαν όσοι βρίσκονταν απ’ έξω.

Κλείδωσε μάλιστα ερμητικά, με σύρτες και κλειδαριές και έμεινε εκεί όλη την ώρα που η φωτιά μαινόταν στην γύρω περιοχή με τους πυροσβέστες να καταβάλουν τιτάνια προσπάθεια να περιορίσουν τις φλόγες που πλησίαζαν επικίνδυνα.

Ευτυχώς, όλα πήγαν καλά και τόσο εκείνος όσο και τα αγαπημένα του ζώα, βγήκαν αλώβητα από την λαίλαπα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ