Οδοιπορικό – Βαρυμπόμπη: Κρανίου τόπος η περιοχή – Η επόμενη ημέρα μέσα από φωτογραφίες που συγκλονίζουν


Η επόμενη ημέρα δείχνει την τεράστια ζημιά που προκάλεσε η πυρκαγιά στην Βαρυμπόμπη

Το Policenews μπήκε στην περιοχή της Βαρυμπόμπης και κατέγραψε το μέγεθος της καταστροφής. Οι ζημιές σε οικίες, επιχειρήσεις και αυτοκίνητα είναι τεράστιες. Η φωτιά κατάπιε στο πέρασμά της ότι βρήκε μπροστά της με αποτέλεσμα σε λίγη ώρα να χαθούν περιουσίες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Μεγάλη καταστροφή στα κτήματα δεξιώσεων Τατοϊου 

Τα κτήματα που βρίσκονται παράλληλα με το αεροδρόμιο Τατοίου υπέστησαν τεράστιες ζημιές, ενώ κάποια κάηκαν ολοσχερώς από την ανεξέλεγκτη πυρκαγιά που έκαιγε από χθες το μεσημέρι στην περιοχή της Βαρυμπόμπης, των Αδάμων και επεκτάθηκε προς τους Θρακομακεδόνες.

Τουλάχιστον 22 επιχειρήσεις έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, 80 σπίτια και 150 αυτοκίνητα παραδόθηκαν στις φλόγες.

Περίπου 200 άλογα που βρίσκονταν στην περιοχή, μεταφέρθηκαν στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας Μαρκοπούλου, ενώ με πρωτοβουλία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη απομακρύνθηκαν από τα ανάκτορα στο Τατόι, πολύτιμα αντικείμενα.

Με μήνυμά της, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους των περιοχών Αχαρνές, Λυκόβρυση, Κάτω Κηφισιά και  Μεταμόρφωση Αττικής να κλείσουν καμινάδες, παράθυρα και  πόρτες και να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 520 πυροσβέστες με 17 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 150 οχήματα, το Μηχανοκίνητο τμήμα της Πυροσβεστικής,  πεζοπόρα τμήματα του στρατού και εθελοντές πυροσβέστες με τη συνδρομή υδροφόρων και μηχανημάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Από πλευράς αστυνομίας, συμμετέχουν στην περιοχή 300 αστυνομικοί.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ