Θάλασσα: Οι ψυχοθεραπευτικές δυνάμεις της θάλασσας [vid]


Η υδροθεραπεία όλων των ειδών έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα συμπτώματα του άγχους και της κατάθλιψης. Όταν είμαστε στη φύση, για παράδειγμα όταν κολυμπάμε στη θάλασσα, επείδη εστιάζουμε στην αναπνοή μας, αυτή η εστίαση μπορεί να λειτουργήσει σχεδόν ως μια μορφή αγχόλυσης. Ας ρίξουμε όμως μια ματιά σε ορισμένα από τα οφέλη της θάλασσας στην ψυχική υγειά.

  • Μείωση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης

Οι χαλαρωτικές οπτικές και ακουστικές εικόνες που δημιουργεί το θαλασσινό και ωκεάνιο νερό μπορούν να καθαρίσουν τον νου από τις δυσάρεστες και επώδυνες σκέψεις που σας ταλαιπωρούν. Επίσης η εισπνοή του θαλασσινού αέρα, χάρη στις ευεργετικές δυνάμεις των αρνητικών ιόντων έχει δειχθεί ότι μπορεί να βελτιώσει την ψυχική μας ευεξία και ανθεκτικότητα.

  •  Λιγότερο άγχος

Οι μελέτες συνδέουν την παραμονή στη θάλασσα με μειωμένα επίπεδα άγχους. Και αν σας αρέσει να πηγαίνετε στην παραλία για να ηρεμήσετε το νου σας, ίσως έχετε από πρώτο χέρι εμπειραθεί τις ευεργετικές της δράσεις σε σχέση με το άγχος και το στρες. Επιπλέον, ο χρόνος που περνάμε στη θάλασσα – ή αυτό που επιστήμονες ονομάζουν μπλε χώρους – επηρεάζει θετικά τα συναισθήματά μας και τον τρόπο που σκεπτόμαστε, βοηθώντας μας πιθανώς να υιοθετήσουμε μια πιο θετική ματιά.

  • Η κολύμβηση απελευθερώνει ενδορφίνες

Η κολύμβηση ωθεί τον εγκέφαλό μας να απελευθερώσει χημικές ουσίες που ονομάζονται ενδορφίνες. Το νευρικό μας σύστημα παράγει ενδορφίνες για να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε τον πόνο ή το άγχος και αυτές οι ενώσεις μπορούν να προωθήσουν τη θετικότητα και να ενισχύσουν τη συνολική αίσθηση ευεξίας.

  • Προάγει έναν καλύτερης ποιότητας ύπνο

Υπάρχουν τρεις κύριοι παράγοντες που μπορούν να εμποδίσουν τον ύπνο ενός ατόμου: άγχος, σωματική κόπωση και ανισορροπίες στις ορμόνες. Η παραλία μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε το άγχος, να ρυθμίσετε τις ορμόνες και αν σας αρέσει να περπατάτε κατά μήκος της, να πάρετε την καθημερινή δόση άσκησης που χρειάζεστε για να είστε υγιείς.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ