LIVE BLOG – Φωτιά ΤΩΡΑ: Πύρινη κόλαση σε Ηλεία και Εύβοια – Καίγονται σπίτια


Φωτιά ΤΩΡΑ: Εικόνες Αποκάλυψης στις Ροβιές της Εύβοιας από τον πύρινο εφιάλτη – Δραματικές ώρες, κάηκαν σπίτια – Μάχη με τις φλόγες και στην Ηλεία

Σε έκτακτη ενημέρωση, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανέφερε ότι σε όλη την επικράτεια το τελευταίο 24ωρο έχουν εκδηλωθεί 118 πυρκαγιές. Όπως είπε, στις Ροβιές Ευβοίας επιχειρούν 165 πυροσβέστες με 58 οχήματα, ενώ έχουν σταλεί 5 sms από το 112 για εκκένωση οικισμών.

H φωτιά στην Εύβοια μαίνεται σε τέσσερα κύρια μέτωπα: μία εστία φωτιάς είναι στον οικισμό των Ροβιών, μία δεύτερη πέρασε πάνω τη μονή του Οσίου Δαυίδ και καίει προς τους οικισμούς Μαρούλι και Κούλουρο, το τρίτο μέτωπο είναι βόρεια του χωριού των Κουρκουλών και ένα ακόμα κοντά στο χωριό Δάφνη.

Την ίδια ώρα στην Ηλεία, εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα 7 πυρκαγιές εκ των οποίων οι τέσσερις στην ευρύτερη περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, ενώ ακολούθησαν συνεχείς εκκενώσεις οικισμών. Αργά το βράδυ συνεχιζόταν η μάχη για να μείνουν οι φλόγες μακριά από τον εμβληματικό οικισμό, με το πύρινο μέτωπο να έχει πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής, ξυπνώντας μνήμες από τις εφιαλτικές εικόνες του 2007. Στο σημείο μετέβησαν το απόγευμα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να μάχονται για την δημιουργία προστατευτικού κλοιού γύρω από την περιοχή.

Σε ό,τι αφορά τη φωτιά στην περιοχή Βλαχόπουλο στη Μεσσηνία, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως αναπτύχθηκε σε δύο μέτωπα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ