Αθλητισμός: Τα οφέλη της αερόβιας άσκησης στο σώμα και τη διάθεση [vid]

Η αερόβια άσκηση βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στο σώμα, με αποτέλεσμα τη μείωση της αρτηριακής πίεσης και του καρδιακού ρυθμού. Την ίδια στιγμή, αυξάνει τη συνολική φυσική και συναισθηματική σας κατάσταση και σας βοηθά να προλάβετε τις χρόνιες παθήσεις.

  • Η άσκηση προωθεί την κυκλοφορία του αίματος, αυξάνοντας τη ροή του προς τον εγκέφαλο

Το αίμα μεταφέρει οξυγόνο και γλυκόζη – ουσίες που είναι απαραίτητος για να είναι ο εγκέφαλος σε εγρήγορση και να έχει πνευματική συγκέντρωση. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που η άσκηση διευκολύνει τις μαθησιακές διεργασίες στα παιδιά, χωρίς τα οφέλη της να περιορίζονται σε αυτή την ηλικιακή ομάδα. Ειδικότερα, μελέτες δείχνουν ότι τα προγράμματα αερόβιας άσκησης, μπορούν να αυξήσουν σημαντικά τη ροή του αίματος προς το τμήμα του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνο για τη μνήμη και τη μάθηση, τον ιππόκαμπο.

  • Σας βοηθά να διαχειριστείτε τις χρόνιες παθήσεις

Η αερόβια άσκηση μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα. Επιπλέον, μπορεί να μειώσει τον πόνο σε άτομα με αρθρίτιδα. Μπορεί επίσης να βελτιώσει την ποιότητα ζωής και φυσικής κατάστασης σε άτομα που είχαν καρκίνο. Εάν έχετε στεφανιαία νόσο, η αερόβια άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε την κατάσταση.

  • Βελτιώνει την υγεία των πνευμόνων

Πολλοί άνθρωποι τείνουν να αποφεύγουν την καρδιαγγειακή άσκηση, επειδή μπορεί να δυσκολεύονται στην αναπνοή κατά τη διάρκεια της άσκησης. Ωστόσο, η βαριά αναπνοή στην πραγματικότητα βελτιώνει τους πνεύμονές σας. Το Cardio θα αυξήσει την ικανότητα των πνευμόνων σας, καθώς ωθείτε την αναπνευστική σας ικανότητα στο όριο κατά τη διάρκεια μιας κουραστικής προπόνησης.

  • Είναι αγχολυτική

Η αερόβια άσκηση είναι ένα καταπληκτικό αντιστεσογόνο. Σύμφωνα με το Harvard Health, η αερόβια προπόνηση βοηθά στη μείωση των ορμονών του στρες, που είναι κορτιζόλη και αδρεναλίνη. Αυτό από μόνο του μπορεί να σας κάνει να νιώσετε χαλαροί και λιγότερο ανήσυχοι, καθώς το σώμα σας δεν είναι πλέον σε κατάσταση fight or flight.  Την ίδια στιγμή, οι αεροβικές ασκήσεις μπορούν επίσης να σας κάνουν να νιώσετε πιο αισιόδοξοι και ευτυχισμένοι. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι διεγείρουν την παραγωγή ενδορφινών, που αυξάνουν τη διάθεσή σας. Επιπλέον, δεδομένου ότι προάγουν την ευχαρίστηση, μπορούν να μειώσουν τα αντιληπτά επίπεδα πόνου.

Δείτε το βίντεο:

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here