ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανοίγει τα σύνορα στους πλήρως εμβολιασμένους για τον κορονοϊό


 Η κυβέρνηση των ΗΠΑ σκοπεύει να ανοίξει τα σύνορα στους πλήρως εμβολιασμένους για την COVID-19.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ, τα σύνορα των οποίων παραμένουν κλειστά στους ξένους ταξιδιώτες από δεκάδες χώρες του κόσμου, εννοεί να τα ανοίξει ξανά τουλάχιστον σε όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως για την COVID-19, δήλωσε χθες Τετάρτη αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Η Ουάσινγκτον καταρτίζει νέα, «προοδευτική προσέγγιση, που θα σημάνει, με λίγες εξαιρέσεις, ότι οι αλλοδαποί που θα έρχονται στις ΗΠΑ – από όλες τις χώρες – θα πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένοι», εξήγησε η πηγή αυτή, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει το χρονοδιάγραμμα της εφαρμογής της νέας πολιτικής της κυβέρνησης του Aμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Ομάδες εργασίας αφιερωμένες στο ζήτημα «βρίσκονται στην πορεία της κατάρτισης της νέας πολιτικής, ώστε να είμαστε έτοιμοι, όταν έρθει η στιγμή, να κινηθούμε προς αυτό το νέο σύστημα», συμπλήρωσε ο αξιωματούχος.

Ο τόνος είναι πολύ επιφυλακτικός, πρόκειται μολαταύτα για εξέλιξη στις ΗΠΑ, που ως ακόμη και την 26η Ιουλίου, δεν ήθελαν ούτε να ακούν για τεστ και για εμβόλια ώστε να ξανανοίξουν τα σύνορά τους.

Για την ώρα, οι ταξιδιώτες από την Ευρώπη, την Ινδία, τη Βραζιλία, όπως και από την Κίνα, δεν μπορούν να εισέλθουν στην αμερικανική επικράτεια εκτός αν υπάρχει επιτακτικός και συγκεκριμένος λόγος.

Η Ουάσινγκτον συνεχίζει να κωφεύει στην εκκλήσεις, ειδικά των Ευρωπαίων, να υπάρξει αμοιβαιότητα.

Ενώ οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισαν να ανοίξουν τα δικά τους σύνορα στους Αμερικανούς, υπό τον όρο πως είτε έχουν εμβολιαστεί για την COVID-19 ή είναι εφοδιασμένοι με πιστοποιητικό αρνητικού τεστ, οι ταξιδιώτες από τον χώρο Σένγκεν, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία δεν μπορούν, αντιθέτως, να εισέρχονται στις ΗΠΑ από τον Μάρτιο του 2020.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.



Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ