Νέο προκλητικό δημοσίευμα από τη Γενί Σαφάκ: «Στην Ελλάδα είναι έγκλημα να δηλώνεις Τούρκος»

Νέο εμπρηστικό δημοσίευμα για την Ελλάδα από τον τουρκικό Τύπο, με την φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ», να παρουσιάζει τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη ως «διωκόμενη» από τις ελληνικές Αρχές

Με τον προκλητικό τίτλο: «Το μόνο έγκλημά είναι πως πρόκειται για Τούρκους στην Ελλάδα. Η Τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης» η εφημερίδα αναφέρει μεταξύ άλλων: «Με τους κανονισμούς που έχει θεσπίσει στο εκπαιδευτικό σύστημα στη Δυτική Θράκη, η Ελλάδα, μειώνει την ποιότητα εκπαίδευσης των Τούρκων μαθητών.

Κλείνει σχολεία και ενώσεις, δημιουργεί ανισότητα στην πολιτική εκπροσώπηση και τη δημόσια απασχόληση, θέτει διάφορα εμπόδια για να αποτρέψει τους ανθρώπους να γίνουν οικονομικά ισχυρότεροι και το πιο σημαντικό, αναγκάζει τη μειονότητα να αρνηθεί την εθνική της ταυτότητα» Και καταλήγει «Είναι αδύνατο να είσαι Τούρκος στην Ελλάδα»

Το δημοσίευμα αν και επικαλείται τη «Συνθήκη της Λωζάνης» του 1923, παραβλέπει πως ορίζει τη μειονότητα στη Θράκη ως μουσουλμανική και όχι ως τουρκική».

«Η μη αποδοχή του δικαιώματος της μειονότητας να ορίσει την εθνική της ταυτότητα, χρησιμοποιώντας τα κενά της «Συνθήκης της Λωζάνης», έχει ως αποτέλεσμα να χαρακτηρίζονται οι ομογενείς ως τουρκόφωνοι Έλληνες Μουσουλμάνοι» αναφέρει.

Το προκλητικό και ανακριβές άρθρο σχολιάζει το εκπαιδευτικό σύστημα της μειονότητας, κατηγορώντας την Ελλάδα πως από το 2011 έκλεισε 65 μειονοτικά -τουρκικά τα χαρακτηρίζει- σχολεία στη Θράκη.

«Αν και τα σχολεία αυτά είναι αυτοδιοίκητα δεν ανήκουν στην ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με τη «Συνθήκη της Λωζάνης», το καθεστώς τερματίστηκε μονομερώς από το Ελληνικό κράτος με στόχο να αφομοιώσει βίαια τα παιδιά της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης» γράφει.

Η εφημερίδα κάνει τέλος αναφορά στον πρώην βουλευτή Ροδόπης Αχμέτ Σαδίκ, παρουσιάζοντάς τον ως «εθνικό ήρωα» των «Τούρκων» της Δυτικής Θράκης και χαρακτηρίζοντας «ύποπτο» τον θάνατο του το 1995.

«Φυλακίστηκε ξανά το 1989 επειδή δήλωσε πως οι ‘Δυτικοθρακιώτες’ είναι Τούρκοι. Δίνοντας προτεραιότητα στις ισλαμικές ηθικές αξίες και απόλυτα συνειδητοποιημένος σε κάθε πτυχή της ζωής του, ο Αχμέτ Σαδίκ εξελέγη βουλευτής δίνοντας όρκο στο Κοράνι στην ελληνική Βουλή.

Μετά από όσα προηγήθηκαν και τις απειλές που δέχτηκε, στις 24 Ιουλίου 1995, ο ηγέτης της Τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης έχασε τη ζωή του ως αποτέλεσμα ενός ύποπτου τροχαίου δυστυχήματος».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here