Κορωνοϊός: Εάν δεν εμβολιαστούμε όλοι, η επόμενη μετάλλαξη είναι προ των πυλών, λένε ειδικοί στις ΗΠΑ

Η ανάγκη εμβολιασμού περισσότερων Αμερικανών των ΗΠΑ κατά της Covid-19 γίνεται πιο επείγουσα, καθώς ειδικοί προειδοποιούν ότι εάν τα ποσοστά εμβολιασμού δεν αυξηθούν, η επικίνδυνη παραλλαγή Delta θα μπορούσε να συνεχίσει να εξελίσσεται.

“Η επόμενη παραλλαγή είναι προ των πυλών, αν δεν εμβολιαστούμε όλοι”, δήλωσε ο Adm. Brett Giroir, ο πρώην ειδικός υγείας και εβλολίων κατά του κορωνοϊού υπό τον Πρ. Τραμπ.

Εάν δεν είστε προστατευμένοι από τον Covid-19, ο ιός θα σας βρει, θα σας μολύνει, λένε ειδικοί στις ΗΠΑ. “Κάνω έκκληση στον αμερικανικό λαό να καταλάβει ότι για να νικήσουμε αυτόν τον ιό, πρέπει να ανεβάσουμε το επίπεδο ανοσίας όλων”, πρόσθεσε ο Giroir.

Ως τώρα, μόνο περίπου το 49,8% του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο κατά της Covid-19, σύμφωνα με τα στοιχεία των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ – CDC. Και με τόσους πολλούς να στερούνται επαρκούς προστασίας, τα κρούσματα θα αυξάνονται συνεχώς.

Τις επόμενες εβδομάδες, οι αυξήσεις πιθανότατα θα αφορούν όλες τις πολιτείες, όχι μόνο τις περιοχές με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, δήλωσε την Τετάρτη 4 Αυγούστου ο πρώην διευθυντής του CDC, Δρ Τομ Φρίντεν. Ωστόσο, τα κρούσματα δεν θα είναι τόσο εκρηκτικά σε περιοχές με υψηλότερη εμβολιαστική κάλυψη, πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται, οι νοσηλείες και οι θάνατοι θα αυξηθούν επίσης, σύμφωνα με τις προβλέψεις που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη (4/8) από το CDC. Ειδικότερα, έως τις 28 Αυγούστου προβλέπεται ότι θα αναφερθούν συνολικά έως και 642.000 θάνατοι. Ως την Τετάρτη (4/8), έχουν σημειωθεί 614.342 θάνατοι από Covid-19 στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Εάν δεν προστατεύεστε από τον Covid-19, ο ιός πιθανότατα θα σας μολύνει, δήλωσε ο Michael Osterholm, διευθυντής του Κέντρου Έρευνας και Πολιτικής Λοιμωδών Νοσημάτων στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα. “Αυτός ο ιός είναι εξαιρετικά μολυσματικός. Αυτός ο ιός θα σας βρει, θα σας μολύνει τελικά”, πρόσθεσε ο Osterholm.

Ευτυχώς, τα διαθέσιμα εμβόλια φαίνεται να προσφέρουν ισχυρή άμυνα κατά της παραλλαγής Delta, ειδικά όταν πρόκειται για σοβαρές ασθένειες και θανάτους, είπε ο Frieden.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here