Κορωνοϊός ΗΠΑ: Ο εμβολιασμός των ενηλίκων ασπίδα προστασίας των παιδιών

Με τις ραγδαίες αυξήσεις των κρουσμάτων της Covid στις ΗΠΑ, οι προσπάθειες να πειστούν οι πολίτες να εμβολιαστούν κατά της Covid τίθενται στο επίκεντρο των συζητήσεων μεταξύ ειδικών. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τις επίσημες καταγραφές ένα στα τρία νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα εντοπίζεται στις πολιτείες Φλόριντα και Τέξας, όπου τα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης είναι ανησυχητικά χαμηλά.

Στις εκκλήσεις που απευθύνουν οι ειδικοί υγείας στους πολίτες για να επισπεύσουν τον εμβολιασμό τους περιλαμβάνεται και η ανάγκη προστασίας των παιδιών κάτω των 12 ετών που μέχρι στιγμής δεν επιτρέπεται να εμβολιαστούν στις ΗΠΑ.

“Απογοητεύσαμε τα παιδιά μας”, λέει ο σύμβουλος εμβολιασμών του FDA, Δρ Πολ Όφιτ,

Τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού κατά της Covid-19 στις ΗΠΑ θέτουν τα παιδιά-πολλά από τα οποία δεν μπορούν να εμβολιαστούν-σε κίνδυνο, όπως δήλωσε την Τετάρτη ο Δρ Πολ Όφιτ, σύμβουλος εμβολιασμού στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ.

Επί του παρόντος δεν υπάρχει εμβόλιο που επιτρέπεται για παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών στις ΗΠΑ, οπότε τα μικρά παιδιά βασίζονται στον εμβολιασμό των γύρω τους για να τα προστατεύσουν, εξήγησε ο Offit. Και πολλά παιδιά που είναι 12 ετών και άνω δεν έχουν κάνει ακόμη το εμβόλιο, πρόσθεσε.

Ο Offit σημείωσε ότι πολλά παιδιά πρόκειται να επιστρέψουν στο σχολείο, σε περίοδο που ο ιός μεταδίδεται πιο εύκολα και η παραλλαγή Delta κυκλοφορεί ανάμεσά μας. “Πρέπει να αυξήσουμε τα ποσοστά εμβολιασμού, έτσι ώστε αυτά τα παιδιά να μπορούν να προστατευτούν”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

“Πρέπει να αυξήσουμε τα ποσοστά εμβολιασμού, έτσι ώστε αυτά τα παιδιά να μπορούν να προστατευτούν”, δήλωσε ο Offit.

Στο άνω πλαίσιο, ο πρόεδρος του Νοσοκομείου Παίδων “Our Lady of the Lake” στο Μπατόν Ρουζ της Λουιζιάνα, δήλωσε στα αμερικανικά μέσα ότι το υγειονομικό προσωπικό βλέπει μωρά στην μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών άρρωστα με Covid-19.

Ο δρ Trey Dunbar επεσήμανε ότι τα παιδιά πέφτουν θύματα μιας πανδημίας που έχει την απλή λύση: τον εμβολιασμό των ενηλίκων.

“Η Covid είναι μια νόσος που μπορεί να προληφθεί”, πρόσθεσε. “Είναι δύσκολο για εμάς τους παιδίατρους να βλέπουμε παιδιά που προσβάλλονται από μια ασθένεια που μπορεί να προληφθεί. Τα παιδιά δεν είναι σαν τους ενήλικες. Δεν έχουν την επιλογή να εμβολιαστούν. Ναι, λοιπόν, κάνει μεγάλη διαφορά όταν οι ενήλικες παίρνουν αποφάσεις για παιδιά και οι ενήλικες παίρνουν αποφάσεις που θα μπορούσαν ίσως να αποτρέψουν ασθένειες που βλέπουμε στα παιδιά”, συμπλήρωσε ο Dunbar.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here