Κορωνοϊός Κίνα: Μαθητές στο στόχαστρο νέας εμβολιαστικής εκστρατείας για να περιοριστούν τα κρούσματα

Οι κινεζικές αρχές στο πλαίσιο της τρέχουσας εκστρατείας εμβολιασμού θέτουν στο επίκεντρο τους μαθητές, καθώς η χώρα καταγράφει τη μεγαλύτερη έξαρση κρουσμάτων Covid από τον Ιανουάριο. Ειδικότερα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε 71 νέα εγχώρια κρούσματα την Τετάρτη 4 Αυγούστου. Πρόκειται για την η υψηλότερη ημερήσια καταμέτρηση κρουσμάτων από τον μήνα Ιανουάριο.

Στο πλαίσιο αυτό, κινητοποιήθηκε καμπάνια εμβολιασμού για ανηλίκους ηλικίας 12 έως 17 ετών, προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής δέλτα.

Τα τελευταία κρούσματα έχουν πλέον εξαπλωθεί σε τουλάχιστον 16 επαρχίες και δήμους.

Δεν είναι σαφές πόσοι πολίτες στην Κίνα είναι πλήρως εμβολιασμένοι, αν και οι αρχές λένε ότι έχουν χορηγηθεί περισσότερες από 1,6 δισεκατομμύρια δόσεις μέχρι τώρα.

Το Υπουργείο Παιδείας της Κίνας ζήτησε από τις τοπικές αρχές να εφαρμόσουν ένα πρόγραμμα που στοχεύει στον εμβολιασμό των μαθητών.

Στο μεταξύ, η πίεση στις κινεζινές αρχές συνεχίζεται, αφού στόχος της κυβέρνησης είναι να εμβολιαστεί το 80 έως 85 τοις εκατό του συνόλου του πληθυσμού μέχρι το τέλος του έτους.

Ωστόσο, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης επισήμαναν αμφιβολίες σχετικά με το εάν τα τρέχοντα μέτρα πρόληψης και περιορισμού του ιού εξακολουθούν να είναι αποτελεσματικά.

Η πρόσφατα καταγεγραμμένη έξαρση ξεκίνησε από την πόλη Ναντζιάνγκ στην ανατολική επαρχία Τζιανγκσού και από εκεί εξαπλώθηκε στον τουριστικό προορισμό Ζανγκτζιατζιέ στην κεντρική επαρχία Χουνάν.

Οι τουρίστες μετέφεραν τον ιό σε τουλάχιστον δώδεκα πόλεις, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων κόμβων όπως το Πεκίνο και το Τσονγκκίνγκ.

Η πόλη Yangzhou, η οποία βρίσκεται επίσης στο Jiangsu και έχει πληθυσμό άνω των 4,5 εκατομμυρίων ανθρώπων, τέθηκε υπό περιορισμούς αφού εντοπίστηκαν 40 κρούσματα.

Οι αρχές στη Γουχάν έχουν επίσης ξεκινήσει να πραγματοποιούν τεστ ανίχνευσης του ιού σε ολόκληρο τον πληθυσμό των 11 εκατομμυρίων ανθρώπων, αφού εντοπίστηκαν δεκάδες κρούσματα τις τελευταίες ημέρες.

Κινεζικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι μερικά από τα άτομα που βρέθηκαν θετικά στον ιό ήταν πλήρως εμβολιασμένα, οδηγώντας σε συζήτησεις για το αν υπάρχει το ενδεχόμενο νέας μόλυνσης κι εάν χρειάζονται περαιτέρω δόσεις εμβολίων.

Οι αξιωματούχοι ωστόσο επισημαίνουν ότι τα εμβόλια εξακολουθούν να είναι αποτελεσματικά έναντι όλων των παραλλαγών μέχρι τώρα και μπορούν να προστατεύσουν τους ανθρώπους από σοβαρά συμπτώματα και νοσηλείες.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here