Φωτιά Βαρυμπόμπη: Στους βασιλικούς τάφους οι φλόγες – Απειλούνται Κρυονέρι, Δροσοπηγή, Ιπποκράτειος

Φωτιά Βαρυμπόμπη: Σπεύδει ο Μητσοτάκης στην περιοχή. Ανεξέλεγκτο και τρομακτικά επικίνδυνο το νέο μέτωπο που ξεκίνησε από αναζωπύρωση. Διώχνουν τους κατοίκους από Ιπποκράτειο Πολιτεία, Δροσοπηγή και Κρυονέρι. Αδύνατον να ελεγχθεί η πυρκαγιά.

Νέα αναζωπύρωση της πυρκαγιάς σημειώθηκε το μεσημέρι στη Βαρυμπόμπη με το μέτωπο να κατευθυνεται προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Με μήνυμα από το 112 οι κάτοικοι της Δροσοπηγής, του Κρυονερίου και της Ιπποκρατείου Πολιτείας καλούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους με κατεύθυνση προς την Αθήνα, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν πέσει και πάνω στα βασιλικά κτήματα όπου απειλούνται οι βασιλικοί τάφοι. Σύφωνα με πληροφορίες, οι φλόγες έχουν μπει στο κτήμα Τατοΐου και βρίσκεται δίπλα στο βασιλικό κοιμητήριο. Επισημαίνουμε πως εκεί βρίσκονται και τα ειδικά κοντέινερς όπου φυλάσσονται τα περίπου 100.000 πολύτιμα αντικείμενα.

Συναγερμός έχει σημάνει για την περιοχή του Κρυονερίου, με τις Αρχές να έχουν διακόψει την κυκλοφορία στους δρόμους που οδηγούν στην κοινότητα.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής είναι μεγάλη. Στα σημεία, σύμφωνα με την ΠΥ, επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και περιοδικά τα εναέρια μέσα. Συνδρομή παρέχουν 40 πυροσβέστες από τη Κύπρο, ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα, η ΕΛ.ΑΣ., πολυάριθμες εθελοντικές ομάδες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α..

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ