Θαλασσινό νερό: Τα οφέλη του θαλασσινού νερού για το δέρμα [vid]


Είναι πολύ συνηθισμένη η αποφυγή της κατανάλωσης αλατιού, καθώς για πολλούς μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα, ενώ συμβάλει και στην υψηλή αρτηριακή πίεση. Αλλά, για το δέρμα σας, το αλάτι μπορεί να κάνει θαύματα. Είτε κάνετε μια βουτιά στον ωκεανό είτε χρησιμοποιείτε το δικό σας DIY προϊόν στο σπίτι, το αλμυρό νερό της θάλασσας είναι σύμμαχος της επιδερμίδας.

Τα οφέλη του θαλασσινού νερού για το δέρμα

Είναι βάλσαμο για διάφορες παθήσεις του δέρματος

Μαγνήσιο, ασβέστιο και κάλιο είναι όλα φιλικά προς το δέρμα μέταλλα που βρίσκονται σε ψηλές περιεκτικότητες στο θαλασσινό αλάτι. Αυτά τα μέταλλα προσδίδουν στο αλμυρό νερό της θάλασσας τα πολλαπλά του οφέλη. Είναι γνωστό ότι βοηθούν στην καταπολέμηση των βακτηρίων που προκαλούν ακμή, αλλά και τις λοιμώξεις του δέρματος, ενώ λέγεται ότι επιταχύνουν τη διαδικασία επούλωσης της επιδερμίδας.

Όσοι έχουν λιπαρό δέρμα μπορούν να επωφεληθούν από το πλύσιμο με διάλυμα αλμυρού νερού. Καθώς μειώνει την την υγρασία που μπορεί να συμβάλλει στην παραγωγή υπερβολικής λιπαρότητας στο δέρμα, το οποίο οδηγεί σε φραγμένους πόρους.

Εάν έχετε έκζεμα, μπορείτε πραγματικά να ωφεληθείτε χρησιμοποιώντας αλμυρό νερό στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας, καθώς το μαγνήσιο είναι ένα αντιφλεγμονώδες και αντιμικροβιακό μέταλλο που ανακουφίζει από τον κνησμό και μειώνει την υγρασία από βακτήρια και μύκητες που προκαλούν έκζεμα.

  • Απαλό απολεπιστικό

Το θαλασσινό αλάτι λειτουργεί ως εξαιρετικό απολεπιστικό που ανοίγει τους πόρους για βαθύτερο καθαρισμό, αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και επιτρέπει στο δέρμα σας να απορροφά καλύτερα τις ενυδατικές κρέμες και άλλες θεραπείες. Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε αλατόνερο για το σώμα σας αντί για το πρόσωπο, όπου το δέρμα σας είναι πιο λεπτό και ερεθίζεται πιο εύκολα.

  • Αναζωογονητικό Scrub

Εάν δεν έχετε ευαίσθητο δέρμα και θέλετε να αποκτήσετε πιο απαλό δέρμα, ενσωματώστε το θαλασσινό αλάτι στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας. Ένα από τα οφέλη του αλμυρού νερού για το δέρμα είναι ότι βοηθά στην ανανέωση των κυττάρων του δέρματος.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ