Πυρκαγιές Αττικής: Η φωτιά έφτασε στην Εθνική Οδό – Καίγονται κατοικίες

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πύρινη λαίλαπα που ξεκίνησε το μεσημέρι της Πέμπτης 5 Αυγούστου, ύστερα από αναζωπυρώσεις στην περιοχή της Βαρυμπόμπης. Από τους πρόποδες της Πάρνηθας, η πυρκαγιά με ταχύτητα επεκτάθηκε στις γύρω περιοχές.

Οι φλόγες έχουν ήδη περάσει Κρυονέρι και Δροσοπηγή, που έχουν εκκενωθεί από νωρίς. Δεκάδες σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες, ενώ η πυρκαγιά έχει φτάσει σε δασική περιοχή που βρίσκεται κοντά στα διόδια των Αφιδνών.

Νωρίτερα διεκόπη η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό από τον Ανισόπεδο Κόμβο Καλυφτάκη μέχρι και τον Ανισόπεδο Κόμβο Οινοφύτων.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, σύμφωνα με οδηγίες του συντονιστικού κέντρου της Πολιτικής Προστασίας προβαίνει σε προληπτική απομάκρυνση ευπαθών ατόμων από τη δομή φιλοξενίας προσφύγων της Μαλακάσας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, οι ευπαθείς ομάδες θα μεταφερθούν σε άλλες δομές φιλοξενίας.

Μήνυμα 112: Εντολή εκκένωσης για Κρυονέρι, Αφίδνες και Κοκκινόβραχο

Νέο μήνυμα εστάλη στις 18:45 από τον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 για την εκκένωση των περιοχών Κρυονέρι, Κοκκινόβραχος και Αφίδνες προς την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, λόγω της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στους πρόποδες της Πάρνηθας και αυτή την ώρα κατευθύνεται προς το Κρυονέρι.

Βασίλης Κικίλιας: Εντολή έκτακτης εφημέρευσης Σισμανόγλειου εξαιτίας των πύρινων μετώπων στην Αττική

Λόγω της αυξημένων κλήσεων στο ΕΚΑΒ για περιστατικά με αναπνευστικά προβλήματα, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έδωσε εντολή ενεργοποίησης – έκτακτης εφημέρευσης του  ΓΝ «Σισμανόγλειο».

Για τα περιστατικά εγκαυμάτων δόθηκε εντολή  ενεργοποίησης – έκτακτης εφημέρευσης της Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής – Εγκαυμάτων του ΓΝ ΚΑΤ, ενώ στις περιοχές της πυρκαγιάς βρίσκονται 2 μηχανές άμεσης επέμβασης του ΕΚΑΒ, μια Κινητή Ιατρική Μονάδα και 7 ασθενοφόρα.

Σημειώνεται ότι στην Αττική εφημερεύουν τα Νοσοκομεία «Ιπποκράτειο», «Ερυθρός», «Θριάσιο» και «Ασκληπιείο».

Διάγγελμα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις 21:00

Στις 21:00 αναμένεται το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς μαίνονται τα πύρινα μέτωπα σε Αττική, μετά τις αναζωπυρώσεις στη Βαρυμπόμπη το μεσημέρι της Πέμπτης, καθώς και σε Εύβοια, Ηλεία, Μεσσηνία και Γρεβενά.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ