Φωτιά: Μήνυμα 112 σε όλη τη χώρα – «Αποφεύγουμε άσκοπες μετακινήσεις, υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς»


Φωτιά: Μήνυμα 112 σε όλη την Ελλάδα απέστειλε ο αριθμός 112 εξαιτίας των πυρκαγιών που καίνε την Ελλάδα – Νωρίτερα δραματικό μήνυμα προς τους Έλληνες απέστειλε με διάγγελμά του ο Πρωθυπουργός.

Η Ελλάδα βρίσκεται στις φλόγες, η κατάσταση είναι δραματική και οι επόμενες ώρες κρίσιμες. Χρειάζεται προσοχή και υπομονή από όλους.

Λίγο μετά τις 9 το βράδυ η Πολιτική Προστασία απέστειλε έκτακτο μήνυμα 112 προς όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς υπάρχει πάρα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς τις επόμενες ημέρες.

«Πάρα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς τις επόμενες ημέρες. Αποφεύγουμε οποιαδήποτε εργασία που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά. Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση σε δάση και άλση. Αποφεύγουμε άσκοπες μετακινήσεις. Ειδοποιούμε αμέσως την Πυροσβεστική στο 199 αν εντοπίσουμε εστία πυρκαγιάς», έγραφε το μήνυμα που έλαβαν οι πολίτες.

Το μήνυμα του 112

«Αντιμετωπίζουμε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση. Μετά από 10 ημέρες καύσωνα καλούμαστε να διαχειριστούμε ταυτόχρονα δεκάδες πυρκαγιές. Τρεις από αυτές είναι τεραστίων διαστάσεων. Η προτεραιότητά μας είναι πάντα η διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής», ανέφερε νωρίτερα σε διάγγελμά του ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι η νύχτα είναι απειλητική, λέγοντας χαρακτηριστικά «τα δύσκολα είναι μπροστά μας».

«Μιλάμε για συνθήκες πρωτόγνωρες καθώς έχουν προηγηθεί πολλές μέρες έντονου καύσωνα, που έχει μετατρέψει ολόκληρη τη χώρα σε πυριτιδαποθήκη», συμπλήρωσε.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ