Φωτιά ΤΩΡΑ: Σε κανονική λειτουργία το κέντρο που τροφοδοτεί με ρεύμα την Αττική

Φωτιά ΤΩΡΑ: Κανονικά λειτουργεί το Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης που τροφοδοτεί με ηλεκτρικό ρεύμα την Αττική – Αγώνας να θωρακιστούν τα κυκλώματα για το ΚΥΤ Αγίου Στεφάνου

Τη θωράκιση από τη φωτιά στην Αττική των κυκλωμάτων υπερυψηλής τάσης που τροφοδοτούν το ΚΥΤ Αγίου Στεφάνου έχει ως στόχο ο ΑΔΜΗΕ ο οποίος ανακοίνωσε παράλληλα ότι επανήλθε σε κανονική λειτουργεία το Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης που τροφοδοτεί με ηλεκτρική ενέργεια την Αττική.

Προηγήθηκε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας υπό τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα για την αντιμετώπιση των έκτακτων συνθηκών που έχουν προκαλέσει τα πύρινα μέτωπα στο Σύστημα Μεταφοράς.

Όπως έγινε γνωστό ο ΑΔΜΗΕ βρίσκεται σε διαρκή συντονισμό με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να θωρακιστούν κατά το δυνατόν τα συγκλίνοντα κυκλώματα Υπερυψηλής Τάσης που τροφοδοτούν το ΚΥΤ Αγίου Στεφάνου, τα οποία απειλούνται από το νότιο μέτωπο της πυρκαγιάς στο Κρυονέρι.

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του Συστήματος, επισημαίνεται ότι το Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης που τροφοδοτεί με ηλεκτρική ενέργεια την Αττική έχει επανέλθει σε κανονική λειτουργία.

Το ΥΠΕΝ και οι αρμόδιοι φορείς παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της πυρκαγιάς προκειμένου να ληφθούν εγκαίρως τα απαραίτητα μέτρα για τη θωράκιση της ηλεκτροδότησης των καταναλωτών καταλήγει η ανακοίνωση μετά την έκτακτη σύσκεψη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here