Φωτιά ΤΩΡΑ: Συναγερμός και στην Κρήτη – Πυρκαγιά στο Καστέλλι Φουρνής στο Λασίθι


Φωτιά ΤΩΡΑ: Νέος συναγερμός για την Πυροσβεστική για πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 11 το βράδυ της Πέμπτης στο Λασίθι της Κρήτης

Συναγερμός σήμανε λίγο πριν από τις 11 το βράδυ της Πέμπτης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λασιθίου, καθώς φωτιά εκδηλώθηκε στο Καστέλλι Φουρνής. Οι φλόγες καίνε χορτολιβαδική έκταση, ενώ δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγίου Νικολάου που έχουν σπεύσει στο σημείο με τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα.

Το θετικό είναι πως δεν πνέει δυνατός άνεμος έτσι ώστε να δυσχεραίνει τις προσπάθειες των ανδρών που επιχειρούν να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο.

Συναγερμός σήμανε λίγο πριν από τις 11 το βράδυ της Πέμπτης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λασιθίου, καθώς φωτιά εκδηλώθηκε στο Καστέλλι Φουρνήςcreta24.gr

Σε κατάσταση συναγερμού και η Κρήτη λόγω του ακραίου κινδύνου πυρκαγιάς

Την ίδια ώρα, σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι φορείς σε ολόκληρη την Κρήτη καθώς για την Παρασκευή υπάρχει ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς για τη Δυτική Κρήτη. Στον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς Ρέθυμνο και Χανιά έχουν ενταχθεί στον δείκτη επικινδυνότητας 5, ενώ Λασίθι και Ηράκλειο στον δείκτη 4.

Η Περιφέρεια Κρήτης και οι δήμοι του νησιού λαμβάνουν προληπτικά μέτρα και βρίσκονται σε ύψιστο επίπεδο επιφυλακής προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα ενδεχόμενες πυρκαγιές.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ