Φωτιά στο Πεδίον του Άρεως: Πώς γλίτωσε από εμπρησμό ένας από τους τελευταίους πνεύμονες της Αθήνας


Μία ασύλληπτη καταστροφή συντελείται στην Ελλάδα τα τελευταία 24ωρα, με δεκάδες μέτωπα πυρκαγιών που, καίνε δάση, περιουσίες, σπίτια, να βρίσκονται σε εξέλιξη. Την ίδια ώρα οι καταγγελίες περί οργανωμένου σχεδίου εμπρησμού, πληθαίνουν, με την ΕΛ.ΑΣ. να προχωρά σε δύο συλλήψεις, μία στην Αθήνα και μία στην Καλαμάτα.

Η Ελλάδα βιώνει μια πρωτοφανή απειλή, μια ασύλληπτη καταστροφή. Εδώ και τρία 24ωρα φωτιές καίνε τη χώρα από άκρη σε άκρη, με το Πεδίον του Άρεως να γίνεται κι αυτό στόχος εμπρηστών το απόγευμα της Παρασκευής.

Στην καρδιά της Αθήνας… κάποιοι εγκληματίες προσπάθησαν να θέσουν σε κίνδυνο τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων, ωστόσο χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση του «θεματοφύλακα του Πεδίου του Άρεως», κ. Ηλία Μαροσούλη, ο κίνδυνος αποσβέστηκε γρήγορα.

Ο επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης του θεάτρου Άλσους κ. Ηλίας Μαροσούλης, που βρίσκεται συνεχώς στον Πεδίον του Άρεως λόγω των επαγγελματικών του υποχρεώσεων, ήταν ο πρώτος που είδε τη φωτιά να ξεσπά μέσα σε έναν από τους λιγοστούς πνεύμονες της Αθήνας.

Αμέσως έσπευσε στο σημείο της πυρκαγιάς και προτρέποντας όσους βρίσκονταν στο χώρο κατάφεραν να τη θέσουν γρήγορα υπό έλεγχο. Μάλιστα, εκείνη τη στιγμή περνούσε μία μπετονιέρα με νερό από την περιοχή, την οποία «επιστράτευσαν» για να την κατασβέσουν.

Μία σύλληψη για τη φωτιά στο Πεδίον του Άρεως

Για την εν λόγω πυρκαγιά συνελήφθη μία γυναίκα, η οποία επιχείρησε να βάλει φωτιά σε σημείο προς την πλευρά της οδού Μαυροματαίων.

Διμοιρίας ΥΑΤ την εντόπισαν μετά από υπόδειξη πολιτών που είχαν παρακολουθήσει τη γυναίκα, και τη συνέλαβαν.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η γυναίκα που συνελήφθη είχε επάνω της πλήρη εξοπλισμό για να προχωρήσει στον εμπρησμό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ