H τουρκική Togg ξεκινά την μαζική παραγωγή SUV μέσα στο 2022


H Togg είναι η τουρκική εταιρία ηλεκτρικών αυτοκίνητων και έχει ως στόχο να κατακτήσει την εγχώρια αγορά αλλά και τις περισσότερες της Ευρώπης.

Του Γιάννη Σκουφή

Ίσως να έχετε ακούσει για την Togg, μία κοινοπραξία τουρκικών επιχειρήσεων που έχουν προχωρήσει στην κατασκευή ενός εργοστασίου στην Προύσα από όπου θα βγαίνουν τα πρώτα Made in Turkey ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Το πρώτο μοντέλο που θα είναι διαθέσιμο μετά το δεύτερο μισό του 2022 θα είναι ένα ηλεκτρικό SUV με αυτονομία που θα φτάνει μέχρι και τα 500 χιλιόμετρα με μπαταρίες της κινεζικής Farasis Energy.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του επικεφαλής της εταιρείας Gurcan Karakas ανέφερε πως το ηλεκτρικό SUV της Togg θα παρουσιαστεί σε δύο εκδοχές. Μία που θα καλύπτει τις ανατολίτικες και πιο ασιατικές απαιτήσεις, θα είναι δηλαδή λιγότερο πλούσια και με πιο χαμηλή τιμή και μία που θα ταιριάζει στις ανάγκες των δυτικών αγορών.

Σε πρώτη φάση το ηλεκτρικό Togg θα πωλείται μόνο στην Τουρκία και από το 2024 θα ξεκινήσουν οι εξαγωγές στην Γερμανία και σε άλλες επιλεγμένες ευρωπαϊκές αγορές. Στόχος της Togg είναι τα πρώτα χρόνια λειτουργίας της να κατασκευάζει 175.000 αυτοκίνητα ετησίως απασχολώντας 800 άτομα.

Έως το 2030 η Togg θα έχει φτάσει στο σημείο να παράγει πέντε διαφορετικά ηλεκτρικά μοντέλα -SUV, sedan, μικρο-μεσαίο (C) hatchback, B-SUV και B-MPV- διατηρώντας όλα τα δικαιώματα πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας. Tότε το εργοστάσιο θα απασχολεί πάνω από 4.000 υπαλλήλους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ