ΤΩΡΑ: Πόσες δυνάμεις επιχειρούν και πού – Ποιες χώρες έχουν στείλει ενισχύσεις


Με 55 μέτωπα να είναι ενεργά, η Ελλάδα συνεχίζει να φλέγεται και οι δυνάμεις πυρόσβεσης να δίνουν τεράστια μάχη για την κατάσβεση όλων των εστιών. Ενισχύονται τα επίγεια και εναέρια μέσα με τη συνδρομή χωρών του εξωτερικού.

Στην ενημέρωση για την εξέλιξη των πυρκαγιών σε όλη τη χώρα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανέλυσε όλα τα δεδομένα και γνωστοποίησε τις δυνάμεις που επιχειρούν ανά μέτωπο. Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά τα ενεργά μέτωπα στη χώρα είναι 55 το μεσημέρι του Σαββάτου (07.08) και γίνεται τιτάνια προσπάθεια για να τεθούν υπό έλεγχο.

Για την κατάσβεση των πυρκαγιών έχουν επιστρατευθεί, όπως είπε, όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις της χώρας ενώ έχουν συνδράμει και δυνάμεις από το εξωτερικό καθώς αρκετές χώρες έχουν στείλει βοήθεια προς την Ελλάδα.

Οι δυνάμεις που επιχειρούν σε Αττική και Εύβοια

Στην Αττική, επιχειρούν 856 πυροσβέστες, με 40 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων που έχουν ενισχυθεί μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας από Κύπρο, Γαλλία και Ισραήλ. Επίσης, επιχειρούν 215 οχήματα, το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ, 3 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα της αεροπορίας Στρατού. Συνδρομή παρέχουν ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα, η ΕΛ.ΑΣ., εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στην Εύβοια, επιχειρούν 475 πυροσβέστες, με 35 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων που έχουν ενισχυθεί μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας από τη Ρουμανία και την Ουκρανία. Ταυτόχρονα επιχειρούν 4 ελικόπτερα και 6 αεροσκάφη, μαζί με το BERIEV-200. Επίσης, επιχειρούν 84 στελέχη των ειδικών δυνάμεων του Στρατού ως πεζοπόρα τμήματα. Ταυτόχρονα, το πολεμικό Ναυτικό έχει διαθέσει τορπιλάκατο που βρίσκεται στο λιμάνι της Αγίας Άννας, ενώ στη σκάλα Ωρωπού έχουν διατεθεί 2 αρματαγωγά και 15 λέμβοι με 197 στελέχη για τη μεταφορά πολιτών, εφόσον χρειαστεί. Το Λιμενικό Σώμα, η Αστυνομία και η Πυροσβεστική έχουν πραγματοποιήσει μεγάλο αριθμό διασώσεων. Ο αριθμός των εθελοντικών ομάδων είναι μεγάλος και έχουν διατεθεί 40 μηχανήματα έργου και 25 υδροφόρες από την Περιφέρεια και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Στην Ηλεία, επιχειρούν 310 πυροσβέστες, με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 105 οχήματα, ομάδα Σ.μη.Ε.Α., το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ, 1 Α/Φ και 2 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Στη Λακωνία, επιχειρούν 88 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 25 οχήματα και 1 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Στη Μεσσηνία, επιχειρούν 95 πυροσβέστες, με 3 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 25 οχήματα και 1 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ