Πατούλης: Η ώρα της καταγραφής και των αποζημιώσεων για την Αττική


Με τον έλεγχο της πυρκαγιάς, την αποκατάσταση των προβλημάτων στην ηλεκτροδότηση και την ύδρευση, το άνοιγμα των δρόμων και την επιστροφή των κατοίκων στις πυρόπληκτες περιοχές, η Αττική γυρίζει σελίδα και προχωρά.

Η Περιφέρεια Αττικής με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα οργανώνεται για τη συντομότερη δυνατόν αποκατάσταση των πληγέντων μέσα από δράσεις, προγράμματα και παρεμβάσεις.

«Περάσαμε στην επίσης δύσκολη φάση της επόμενης ημέρας, η οποία σχετίζεται με την συντομότερη δυνατόν αποκατάσταση των πληγέντων», τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, ο οποίος σε συνάντηση με τον πρύτανη του ΕΜΠ Ανδρά Μπουντουβή εξετάστηκε η συνεργασία των δύο φορέων για την άμεση καταγραφή των επιχειρήσεων που καταστράφηκαν.

«Σε όλη την ΒΑ Αττική θα κινηθούν τα κλιμάκια μας για την καταγραφή των επιχειρήσεων ώστε να αποζημιωθούν το ταχύτερο, ενώ το ίδιο θα πράξουν και οι δήμοι για τις λοιπές αποζημιώσεις σε οικοσκευές και οικίες», σημειώνει ο κ. Πατούλης.

Στο πλαίσιο των δράσεων για την ενίσχυση των επιχειρήσεων και την επανεκκίνηση τους, ο κ. Πατούλης ανακοίνωσε ότι προγραμματίζονται διάφορες ενέργειες μεταξύ των οποίων και πρόγραμμα επιδότησής τους μέσα από το νέο ΕΣΠΑ. Επισήμανε δε ότι μέσα και από τους δύο βαθμούς της Αυτοδιοίκησης ενεργοποιήθηκαν πολίτες, οργανώσεις και φορείς για την ανακούφιση των πληγέντων, ενώ για την καλύτερη οργάνωση και κατανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας θα ενεργοποιηθεί το Κέντρο Logistics της Περιφέρειας Αττικής.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στο πύρινο μέτωπο ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι βρίσκεται υπό έλεγχο και ότι όλη τη νύχτα οι δυνάμεις πυρόσβεσης, αντιμετώπιζαν μικροαναζωπυρώσεις τις «οποίες θα συνεχίζουν να επιβλέπουν και τις επόμενες ημέρες».

Σε ό,τι αφορά τον μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Κόκκαλης λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι συνεχίζει να επιχειρεί σε πλήρη ανάπτυξη στο πλευρό της Πυροσβεστικής και των εθελοντών.

«Δεν επιτρέπεται εφησυχασμός. Είμαστε σε εγρήγορση είτε αντιμετωπίζοντας τις αναζωπυρώσεις που εκδηλώνονται συνεχώς από τις μικροεστίες, είτε διαφυλάσσοντας τις δασικές εκτάσεις περιμετρικά των καμένων εκτάσεων, αλλά και τους άθικτους από τις φλόγες θύλακες, εντός τους». Ο κ. Κόκκαλης σημειώνει ότι από σήμερα αυξήθηκαν οι δυνάμεις επιτηρήσεις με τη συμμετοχή της Αστυνομίας και εθελοντών τόσο για την προστασία των περιουσιών που εγκατέλειψαν οι άνθρωποι στις πυρόπληκτες περιοχές, όσο και για την προστασία των υπολοίπων περιαστικών περιοχών από τυχόν απόπειρες εμπρησμών κα.

Τέλος αναφορικά με το πρωινό μέτωπο στην Πάρνηθα (από την Ιπποκράτειο προς το καζίνο) όπου ήδη επιχειρούσαν από το πρωί δύο ελικόπτερα ο κ. Κόκκαλης ήταν απόλυτα καθησυχαστικός για την εξέλιξη του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ