6 τρόποι να δημιουργήσεις θετικό momentum στη ζωή σου


Οι περισσότεροι από μας έχουμε ζήσει στιγμές που νιώθαμε ασταμάτητοι. Που αισθανόμασταν να έχουμε τέτοια ορμή που θα μας επέτρεπε να επιτύχουμε αρκετούς από τους στόχους της ζωής μας. Τις στιγμές εκείνες είχαμε θετικό momentum.Όμως τι ακριβώς είναι το momentum και με ποιους τρόπους μπορούμε να το δημιουργούμε στην καθημερινότητά μας;

Τι είναι το momentum;

Στη φυσική επιστήμη, το momentum ταυτίζεται με την ορμή. Σύμφωνα με τον Νεύτωνα «τα αντικείμενα που βρίσκονται σε κίνηση, έχουν την τάση να παραμένουν σε κίνηση».

Εάν δούμε πρακτικά την έννοια, σημαίνει το να έχουμε κίνητρα και να προχωράμε δυναμικά μπροστά στην ζωή μας προς την επίτευξη των στόχων μας. Αντίθετα όταν μένουμε στάσιμοι ή αδρανείς, δεν έχουμε momentum.

Φυσικά υπάρχει και το αρνητικό momentum. Όταν για παράδειγμα «βυθιζόμαστε» στην κινούμενη άμμο των αρνητικών σκέψεων και συναισθημάτων…

Το θετικό momentum από την άλλη, είναι αυτό που νιώθεις όταν έχεις επιτυχίες σε κάποιο τομέα της ζωής σου. Είτε στην προσωπική σου ζωή, είτε στην επαγγελματική.

Ας δούμε τώρα 6 τρόπους με τους οποίους μπορούμε να αποκτήσουμε θετικό momentum:

Ποιο είναι το όραμα σας;
Σε περίπτωση που δεν έχετε όραμα για την ζωή σας, είναι πολύ πιθανό να νιώθετε ότι δεν έχετε κίνητρα ή σοβαρούς λόγους για να κάνετε ό,τι κάνετε στην καθημερινότητά σας.

Το να μην έχεις όραμα είναι σαν να πας ως πελάτης σε έναν ταξιτζή και να του πεις: «Δεν ξέρω που πάω, πηγαίνετέ με όπου να’ ναι». Που πιστεύετε ότι θα σας πάει;

Έχοντας όραμα στην ζωή μας που να μας εξιτάρει, ξυπνάμε με άλλη διάθεση. Ξυπνάμε με όρεξη να προχωρήσουμε τα πράγματα μπροστά, προκειμένου να φτάσουμε πιο κοντά σε ό,τι ονειρευόμαστε. Μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό άρθρο κάνοντας κλικ εδώ.

Ξεπέρασε τους φόβους σου
Θέσε στον εαυτό σου την εξής ερώτηση: «Εάν δεν φοβόμουν τώρα, τι θα έκανα;». Και κάνε ακριβώς αυτό που θα απαντήσεις…

Βαλε την άσκηση στη ζωή σου
Μπορείς να:

πας για τρέξιμο, για κολύμπι, στο γυμναστήριο.
να ξεκινήσεις μια πολεμική τέχνη ή ένα ομαδικό άθλημα.
Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να έχεις:

μια καλύτερη φυσική κατάσταση.
περισσότερη ενέργεια.
περισσότερη αντοχή.
Άρα και momentum.

Άκου μουσική
Υπάρχουν πολλά είδη μουσικής ή τραγούδια που μπορούν να σε «ανεβάσουν». Επίλεξε ποια είναι τα κατάλληλα για εσένα. Μπορείς να φτιάξεις και μια λίστα τονωτικών τραγουδιών και να ακούς κάποιο από αυτά όταν νιώθεις στα «κάτω» σου. Πριν από οποιαδήποτε σημαντική στιγμή σου, τόνωσε την διάθεσή σου ακούγοντας ένα σχετικό τραγούδι.

Διάβασε βιβλία αυτοβελτίωσης

Ορισμένα βιβλία προσωπικής ανάπτυξης μπορούν να:

Σε εμπνεύσουν
Να σε κάνουν να σκέφτεσαι διαφορετικά
Να σε κάνουν πιο έξυπνο
Να αποφύγεις λάθη που θα έκανες, εάν δεν τα διάβαζες

Βρες ποιοι άνθρωποι έχουν επιτύχει το στόχο σου
Ανακάλυψέ τους .Δες βίντεό τους στο youtube ή άκουσε ομιλίες τους. Να θυμάσαι ότι εάν κάτι σου φαίνεται ανέφτικο για τον εαυτό σου, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι. Αυτό σημαίνει απλά ότι είναι μια εκτίμησή σου. Εάν θέσεις σωστούς στόχους και ακολουθήσεις μια καλή μέθοδο υλοποιήσής τους, οι πιθανότητες θα είναι με το μέρος σου…

Ο Henry Ford είχε πει άλλωστε: «Είτε πιστεύεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις, είτε όχι, έχεις δίκιο.»

Κλείνοντας

Θα κλείσουμε με μια σχετική κινεζική παροιμία που λέει: «Ένα ταξίδι χιλιάδων μέτρων ξεκινά με ένα απλό βήμα».

Επιμέλεια: Χάρης Μαυροκέφαλος, Φιλόλογος

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ