Έπεσε αεροσκάφος Πετζετέλ στη Ζάκυνθο -Σώος ο πιλότος


Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ALPHA, ο πιλότος είναι 35 ετών και του προσφέρθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες. Κατά τις ίδιες πηγές, δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του

Η πτώση του αεροσκάφους έγινε στην περιοχή Λαγόποδο Ζακύνθου, με τον ΣΚΑΪ να περιγράφει το συμβάν ως «ελεγχόμενη πτώση σε δέντρα». Το αεροσκάφος που κατέπεσε ήταν μαζί με ένα ακόμη πετζετέλ και είχαν σταλεί για να ενισχύσουν από αέρος τις επίγειες δυνάμεις για την κατάσβεση πυρκαγιάς μικρής έκτασης στην περιοχή Λαγόποδο -Μαχαιράδο. Οι συνθήκες της πτώσης του αεροσκάφους θα ερευνηθούν από τις αρμόδιες αρχές.

Στην πυρκαγιά επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 7 οχήματα.

Δυο πυρκαγιές σε εξέλιξη στη Ζάκυνθο

Δυο πυρκαγιές μέσα σε λίγη ώρα έκαναν την εμφάνιση τους, λίγο μετά τις έξι το απόγευμα σε δασική έκταση, στα χωριά Λιθακιά και Μαχαιράδο στη Ζάκυνθο.

Στο χωριό Λιθακιά, σύμφωνα με πληροφορίες, εμφανίστηκαν σε κοντινή απόσταση δύο εστίες φωτιάς ενώ υπήρξε και μια ακόμα εστία στο χωριό Μαχαιράδο στη θέση “Καταλούπο”.

Μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας βρίσκεται στα σημεία ενώ πολύτιμή είναι η συνεισφορά των εναέριων μέσων, με δύο καναντέρ και δυο πετζετέλ -το ένα εκ των οποίων έπεσε- να επιχειρούν από την πρώτη στιγμή ρίξεις νερού.

Από τα πύρινα μέτωπα του νησιού, δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ